maanantai 15. joulukuuta 2014

Arabialainen maustekakku

Viime aikoina blogi on painottunut melko paljon käsitöihin. Alkujaan reseptiarkistoksi perustettu blogi on siis pikku hiljaa matkan varrella muokkautunut vähän erilaiseksi.. Viikonloppuna sain aloitettua vähän joululeipomuksia joten tulee nyt päivitettyä tätä reseptipuoltakin. Pakkasessa odottaa nyt kuivakakku sekä anopilta joululahjaksi saadut joululimput.. Joululimputkin olisi mukava tehdä itse, mutta vaikka minulla tuo samainen anopin joululimppujen ohje on, en saa limpuista läheskään yhtä hyviä.. Joten olen ihan onnellinen että anoppi meitä muistaa lähes joka joulu näin ihanalla lahjalla.. :)

Kovin paljon joululeivonnaisia en aio edes tehdä, sillä suklaa ja hedelmät on ne mitä meillä eniten joulun aikaan kuluu. Pipareita täytyy tietenkin pikkuisen tehdä, ja joulutortut täytyy paistaakin vasta juuri ennen kuin niitä aikoo syödä.. Piparitalkoot aion jättää melko viime tippaan, joko lauantaihin tai sitten ensi viikon alkuun.. Täällä alkaa joululoma jo lauantaina, joten päävastuu pipareiden leipomisesta taitaakin jäädä koululaisille.. :)

Mutta nyt siihen ohjeeseen. Alla oleva Arabialaisen maustekakun resepti on matkannut reseptikansiossani jo vuosia, enkä millään muista mistä ohjeen olen alun perin saanut..
Arabialainen maustekakku
 
200 g voita
3 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
3/4 tl suolaa
2 dl maitoa
2 dl manteli- tai pähkinärouhetta

kuorrutus:
50 g pehmeää voita
1 keltuainen
150-200 g tomusokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl kanelia
2-3 rkl kuumaa kahvia kostukkeeksi
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Lisää lopuksi manteli- tai pähkinärouhe, sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 200 asteessa 45-60 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen tekemistä.
 
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään esim. sähkövatkaimella ja levitä täysin jäähtyneen kakun päälle.
 
***
Joko sinulla on joululeivonnaiset tehtynä tai ostettuna? :)

2 kommenttia:

  1. Sulla on täällä niin kivoja reseptejäkin, tämä vaikuttaa makoisalta kakulta. Minun täytyy kyllä terästäytyä taas leipomaan, viime vuosina se on jäänyt miehelle (innostui kokeilemaan leivän leivontaa ja taisi jäädä koukkuun leivontatouhuun). Minä meidän perheessä olen yleensä kaiken leiponut ennen ja tykännytkin siitä valtavasti :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvää! :) Leipominen on ihanaa, tosin minulla se on viime aikoina jäänyt ompeluiden ja muiden vuoksi vähemmälle. Paitsi pullan leivonta on minulle melkoista "pakkopullaa" joten se onkin ollut jo pitkään miehen hommia.. Vaan nykyään se on melko harvinaista herkkua pitkien työpäivien vuoksi! Kiitos Hanna Mi! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..