keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Piparkakkukylä

Tänä vuonna on tullut väkerrettyä piparkakkutaloja ja -mökkejä ihan urakalla. Laskeskelin että ainakin seitsemän valmistaikinaa olen ostanut, kun tavallisesti se on jäänyt yhteen tai korkeintaan kahteen.. :) Kaksiin myyjäisiin tein linnunpönttöjä, ja idea omasta piparkakkukylästä alkoi elää.. Minä tein pienimmille mökit mutta koululaiset leikkasivat itse oman mökkinsä osat, ja kaikki saivat koristella oman mökkinsä. (Paitsi nuorimmaisen pikkumökki on myös koristeluiden osalta minun tekemä.) Mökeistä tulikin oikein herkullisen näköisiä. Näyttäisi pahasti siltä että mökeistä ei enää jouluna ole muruakaan jäljellä, mutta ovatpa nyt hetken aikaa koristamassa lipaston päällä. :)
Pitäähän joka kylässä yksi linnunpönttökin olla..
Oman taloni katto on pieneksi siivutettuja pätkis-konvehteja.
Siinä vaiheessa kun kaikkien mökkien piti olla valmiita, oli osa koristeita mennyt jo parempiin suihin.. :) (huomaa talon katto!)
Joulukuuset ja linnunpönttö keskellä "kylää", iso talo on lasten mielestä isän ja äidin talo ja jokaiselle lapselle on oma mökkinsä. Vielä jäi vähän kaihertamaan, että olisihan koko alusta voinut olla piparista, tehdä "tonttien" väliin aitoja, pensasaitoja, teitä autoineen ja vaikka mitä, mutta olisko tämän vuoden piparkakkutalot ja mökit kuitenkin tässä? :) Joulupiparit on kuitenkin vielä leipomatta, mutta niitä varten tehdään taikina itse.
 
Mitä teillä tehdään piparkakkutaikinasta, onko se itse tehtyä vai kaupan valmista? Joko tänä vuonna on piparin tuoksu vallannut kodin?
 
Piparin tuoksua jokaisen päivään! :)

6 kommenttia:

 1. Olet ollut ahkera:-) . En yhtään ihmettele jos pikku paloja nakerretaankin ennen joulua. Niin on meillä tahtonut käydä:-) . On teillä niin herkullisen näköisiä taloja. Pätkiskatto on hieno! Kyllä minäkin hyödynnän kaupan taikinaa piparitaloihin, mutta muuten teen itse. Joulunvalmisteluiloa sinulle:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmistaikinasta saa nopeasti valmista! :) Vaikka onhan tämä ollut useamman päivän projekti kaikkine vaiheineen.. Kiitos Kanneli!

   Poista
 2. Voi apua tätä bloggeria, jätin eilen ihan varmasti kommentin ja eipä se sitten ollut tullutkaan :(. Hienoja piparitaloja olet jaksanut väkertää! Minäkin olen haaveillut joskus tekeväni piparkakkutalon, mutta meillä pipareja syö vain poika, joten varmasti jäisi paljon tähteeksi. Kaupan valmistaikinasta meillä on piparit leivottu. Lapsuuden kodista muistan miten ihanaa se äidin tekemä piparitaikina olikaan siltään syötynä :D. Olisi kyllä mukava tehdä taikinakin itse, nykyään ei vaan niin paljoa ehdi leipomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on käynyt monesti samoin, se kyllä harmittaa! :( Piparin tuoksu on jotakin niin ihanaa, oli se sitten peräisin kaupan taikinasta tai itse tehdystä. Piparkakkutaloa on hauska rakentaa ja koristella, kannattaa kyllä kokeilla. Eikä sitä ole pakko kerralla syödä kun sen aika on.. :) Meidän kylästä ei taida enää olla kuin kaksi mökkiä jäljellä, niin on pikkuhiiret käyneet nakertamassa.. :) Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 3. Vautsi, me täälä äitin kanssa ihastellaan tätä mökkikylää! On tainnu lapset periä äitiltään kädentaidot ku kaikki yhtä komeita piparimökkejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivoja niistä tuli! :) ja vastustamattoman herkullisia kun kylästä ei ole enää muruakaan jäljellä.. :) Kiitos äippä ja Lilla! ;)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..