tiistai 17. marraskuuta 2015

Harmaata syksyn harmauteen ja messuterveisiä

Neidin fleecehaalari kävi pieneksi. (Eipä ihme ettei 56 cm haalari enää oikein mahtunut, kun pituuusmitta venyi eilen neuvolassa aina 62 cm:iin saakka..) :) Viime viikolla sain ommeltua uuden haalarin. Jo ainakin vuoden verran kaapissa marinoitunut ihanan pehmoinen untuvafleece pääsi nyt saksien alle. Vuoriksi ajattelin laittaa kaikenlaisia erikuvioisia trikoonjämiä, joka kappale erilaista. Vaan kun näitä tähtitrikoita oli sen verran ja sopivat niin kivasti keskenään ja vielä fleecenkin väreihin, laitoinkin vuorin niistä. Ja onneksi laitoin, tästä tuli minusta aika kiva. Vaikka eihän se sisuspuoli nyt käytössä näykään..
Samalla kaavalla olen tehnyt aiemminkin haalareita, pojalle ja kumitytölle, enkä vieläkään oikein ymmärtänyt joitakin kohtia ompeluohjeesta.. Lopulta haalari kuitenkin valmistui ihan nopsaan ja ilman ratkojaakin. (Tai olisi jossain kohdassa voinut ratkojaakin näyttää, mutta virheet oli niin pieniä ja materiaali niin hankalaa etten viitsinyt..)

Joustamaton fleece ja trikoo ei ollut kaikista helpoin pari ommeltaviksi. Trikoo venyi vähän liikaa aputikatessa kappaleita yhteen ja jäi etureunoista hieman rypyille. (Tässä kohden olisi sitä ratkojaa voinut vähän vilauttaa..) Fleecestä en oikein osannut päätellä kumpi on oikea ja kumpi nurja puoli. Leikkasin kappaleet ajatuksella laittaa pörröisempi puoli päälle päin, mutta ommellessa päädyin kuitenkin laittamaan vähemmän pörröisen puolen päällipuoleksi..
Harmaat kanttaukset valikoitui jemmasta löytyneen vetskarin mukaan. Pinkki olisi sopinut tähän kivasti, mutta sellaista vetskaria ei sattunut olemaan.. Hihoissa ja lahkeissa piti oleman vähän kasvunvaraa, mutta ei sitä lahkeissa taaskaan kyllä liiaksi ole..
 Ihanan pehmoinen haalarista tuli. Sopiva näillä keleillä vaunuissa nukkumiseen ja varmaan läpi talven menee autoillessa. Jämäkankaasta kokeilin tehdä tossut varpaiden lämmikkeeksi, mutta ensimmäinen yritys ei oikein onnistunut. Seuraavaan kokeiluun löysin kyllä jo kaavat.
Kaava: Ottobre 4/2014 "Best Pals" ulkoilupuku 62 cm (56 - 80 cm)
Kankaat: untuvafleece kangastukku.com, pinkki trikoo nimipyyhe.com, harmaa trikoo saatu, harmaa resori kangaslaatikon kätköistä
Vetskari: kirpparilöytö

Viikonloppuna vietin jokavuotista vapaaviikonloppua. Ajankohta valikoitui ihan sen mukaan, että pääsin käymään Tampereen Kädentaitomessuilla. Sukulaisia onneksi asuu siellä, joten yöpaikka järjestyi helposti. Lauantaipäivä kului siis messuillen. Olen ihan varma että kellon viisarit kulkivat sinä päivänä vähintäänkin puolet nopeammin kuin normaalisti.. Katseltavaa ja ihasteltavaa oli ihan valtavasti. Typykkä ei vain oikein tahtonut viihtyä. Tyhjiä rattaita sain työntää vauva käsivarrella. Jos olikin niska-hartiaseutu jumissa ennen messuja, oli ne aika paljon pahemmin jumissa messujen jälkeen.  Vaan ostokset kulkivat kivasti mukana rattaissa.

Pientä jännitystäkin oli ilmassa messujen ajan. Tyttösen vatsa toimii harvakseltaan. Koska edellisestä kerrasta oli jo useampi päivä, olin satavarma että kakkakatastrofi iskee takuulla juuri messuilla. Pakkasin mukaan joka ainoan puhtaana olevan kietaisumallin bodyn, että on sitten helppo vaihtaa kun sitä sinappia tulee korvia myöten. Olin ottanut monta pyyhettä ja jopa toisen haalarin mukaan. Vaan mitään katastrofia ei tullutkaan! Kannatti varautua pahimpaan niin sitä pahinta ei tapahtunutkaan!

Nukkuminen on aina reissussa itselleni se vaikein juttu - en vain osaa nukkua vieraassa paikassa. Eka yö on aina pahin, toisena saatan jo pariksi tunniksi saada unen päästä kiinni. Syntyneestä univelasta ja hartiajumituksesta huolimatta reissu oli oikein onnistunut. Eerika jäi messuilla ainoaksi tapaamakseni blogituttavaksi, olipa mukava vaihtaa muutama sananen! :)

Sunnuntai-aamuna pääsin verestämään vanhoja muistoja, kun serkkuni kanssa kiersin vanhoja tuttuja lenkkipolkuja. Muistelimme missä kenenkin asunto silloin oli, kun meitä serkuksia ja muita sukulaisia useampia pienen välimatkan sisällä asui. Tuttua seutua, paljon mukavia muistoja. Mutta niin olen nykyiseen kotipaikkaani kotiutunut että yhtään ei tullut ikävä..

Ostoksiakin tuli siis tehtyä. Nyt pitäisi vain malttaa olla koskematta näihin ennen kuin joululahjaompelukset on tehtailtu alta pois.. :) Tai kyllä näistäkin saattaa osa päätyä joulupaketeihin, jos aika vain antaa myöten.
Kankaita, kankaita, kankaita. Trikoista, puuvillaista. Pari pitsivetoketjua, tekstiililiimaa, magneetteja, kirja Kesähattuja lapsille ja pieni mittanauha. Siinä mun ostokset..

Messuille ehdottomasti ensi vuonna uudelleen, tämä täytyy kyllä ottaa perinteeksi! :)

14 kommenttia:

  1. Suloinen haalari ja ihania ostoksia! Minäkin tallustelin lauantain messuilla, harmi ettei törmätty siellä! Olisi ollut mukava nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Paljon olisi kaikkea muutakin ihanaa ostettavaa ollut, mutta johonkin se on raja vedettävä.. Olisi kyllä ollut mukava nähdä, ehkä ensi kerralla! :)

      Poista
  2. Aivan upea haalari:-) . Kauniisti sopii tähtikangas aluskankaaksi.
    Voi tuo nukkuminen vieraassa paikassa:-D. Kuulostaa tutulta. Eräs vanhempi setä kerran totesi, että hän oppi aikoinaan nukkumaan sen jälkeen kun oli hoksannut ja tehnyt itselleen selväksi, ettei ole hänen tehtävä päivystää ja kuunnella ympäristön ääniä ja mitä missäkin tapahtuu:-). Tuon kun saisi sisäistettyä itsekin.
    Olisi kyllä kiva ollut tulla messuille. Pitääkin muistaa ensi vuonna yrittää järjestää tulo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en kyllä käsitä miten tuo nukkuminen voi olla niin vaikeaa.. Jopa lapsuudenkodissani käydessäni valvon aina ensimmäisen yön, eikä se nyt niin kovin vieras paikka kuitenkaan ole.. Kannattaa kyllä ehdottomasti lähteä messuille ensi vuonna, aika huikea tapahtuma oli! :)

      Poista
  3. Kivan näköinen haalari <3! Taitaa olla juurikin tuo sr oikea puoli, pörröisemmässähän ei kaiketi kuviot näy niin selvästi. Ihanat messuostokset :-)! Mua kovasti poltteli lähteä sinne, mutta ei ollu kyllä mitään mahdollisuuksia tällä erää. Jospa joskus pääsis ja olis rahaa ihan kunnolla mukana;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi tämä sitten ihan oikein päin mennä.. Kuvio oli tosi epäselvä toisella puolella.. Ei olis mullakaan (pihistelijällä) mitään mahiksia ollut, ellen olis varta vasten messuja varten etukäteen säästänyt. Mutta onneksi tajusin ajoissa messujen ajankohdan.. :)

      Poista
  4. On sinulla taas ihania kankaita jemmassa. Mielenkiinnolla odotellaan mitä noista 'syntyy'!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutamista onkin jo idea, mutta joululahjaompelut pitäisi hoitaa ensin alta pois.. :)

      Poista
  5. Ihanan pehmoisen ja lämpimän näköinen haalari. Olispa ollut kiva törmätä messuilla, mutta ei kyllä törmätty Eerikaankaan, kiva, kun te tapasitte :). Paljon kaikkea kivaa olet ostanut messuilta, minä ostin muutamaa kangasta ja vähän silkkinauhoja (ja käsintehtyä toffeeta, nam nam,en yleensä pidä toffeesta, mutta sen syömisessä ei ollut kyllä nyt minkäänlaista ongelmaa ;)). Minäkin olen huono nukkumaan vieraissa paikoissa - oma sänky, paras sänky, niin se kai vaan on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi lämmin kyllä on ja siitä kiva ettei hiosta ollenkaan! Oi, toffee kuulostaa kyllä herkulta. Mun ei tullutkaan kierrettyä herkkupuolta ollenkaan, vain "pakolliset" tuliais-metrilakut ostin.. Kiva nähdä, mitä sinä ostoksistasi saat aikaan! :)

      Poista
  6. Suloinen haalari! Harmi, ettei törmätty messuilla tai ainakaan tunnistettu toisiamme. Kivan näköiset messu ostokset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuollaisilla messuilla väkimäärä niin valtava, että melkeinpä se on ihme, jos siellä johonkin tuttuun sattuu törmäämään.. :) Saatika vain kuvien perusteella tuttuun (ja mullahan ei blogissa juuri pärstän kuvia ole joten kukapa voisikaan tunnistaa).. :)

      Poista
  7. Ihana, pehmoinen haalari! Ja onpa mukava nähdä, mitä messuostoksista syntyy :)
    Ihan sama juttu on minullakin tuon nukkumisen kanssa, mutta onneksi reissu oli kuitenkin onnistunut ja vältyitte sinappikakkakatastrofilta :) Kuulostaa niin tutulta tuo. Meillä kuopuksen vatsa toimi vauvana myös tuollaisella tulivuorenpurkaus -tavalla :) Olispa ollut kiva nähdä messuilla! Treffit täytyisi tosiaankin sopia etukäteen, sillä siellä väentungoksessa on hankala bongata ketään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo fleece on kyllä ihan uskomattoman pehmeää.. Ehdottomasti oli onnistunut reissu, kyllä niitä univelkoja sitten taas kotona saa makseltua.. :) Tulivuorenpurkaus on kyllä aika osuvasti sanottu! ;)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..