lauantai 21. marraskuuta 2015

Naked cake

Pitkästä aikaa jotain leivottua. Olen muutaman viikon koittanut olla vähemmillä herkuilla, eikä ole tullut juuri leivottua.. Mutta "nakukakku" taitaa olla tämän hetken kakkuvillitys ja pitihän sitä minunkin päästä kokeilemaan. Tarvikkeet hankin aikomuisena tehdä kakku jo isäinpäiväksi. Edellisen päivän hääreissu ja sitä edeltävä muuten vain härdelli päivä aiheuttivat sen, ettei meillä lopulta ollut minkäänlaista kakkua isäinpäivänä. Eilen vietimme suvun aikuisten pikkujouluja nyyttärimeiningillä ja näin sain hyvän syyn kokeilla nakukakkua. Tein isompaan vuokaan ja eihän tästä niin näyttävä kakku tullut kuin ohjeen mukaisesti pienempään vuokaan tehtynä olisi tullut.. Mutta ihan älyttömän hyvää oli! Ohje on Ruoka Pirkka -lehdestä ja löytyy myös täältä.
Naked cake
n. 16 annosta

Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
50g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl leivontakaakaota
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 1/2 dl vahvaa kahvia

Suklaaganache:
4 dl vispikermaa
350 g tummaa leivontasuklaata
30 g voita sulatettuna

Lisäksi:
3/4 dl kinuskikastiietta
50 g tummaa leivontasuklaata rouhittuna
6 kpl fudgea (irtokarkkipisteistä) pienittynä

Voitele ja jauhota pieni 18 cm irtopohjavuoka (mulla 24 cm). Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitettu voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. (Isommassa vuoassa kakku paistui 30 minuutissa). Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppupuolella jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. (Minä leikkasin vasta seuraavana päivänä.)

Rouhi suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja kaada kulhoon suklaarouheen päälle. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Siirrä sitten jääkaappiin tunniksi. Sekoita muutaman kerran välissä, mutta älä vatkaa.

Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta kylmällä kahvilla. Levitä päälle suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta päällimmäinen kakkupohja alapuolelta. Lisää pinnalle vielä suklaatäytettä ja kinuskikastiketta ja koristele päällikerros suklaarouheella ja fudgepaloilla. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. (Täytin kakun tarjoilua edeltävänä päivänä.)
Kolmasluokkalaisemme, joka on innokas leipuri, halusi tehdä täytekakkua. Niinpä saivat myös kotijoukot hoitajineen herkutella kakulla. Tämän kakun väliin poika laittoi mansikkahilloa, kermaa ja päälle nakukakusta jääneen kinuskikastikkeen jämät ja loput hienonnetut fudgepalat. Pieni pala oli säästetty myös äidille ja melko hyvää kakku olikin, juuri täydellisen kosteaa.. :)

10 kommenttia:

  1. Oijoi, miten herkulliselta se näyttääkään! Taatusti ihanan makuistakin :) Suurena suklaan ystävänä tuota täytyy tehdä joskus. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se kyllä olikin! Kokeileppa ihmeessä! :)

      Poista
  2. Voi mahdoton mitä herkkuja :)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää, itse täin samaa kakkua viikonloppuna, mutta pohjan tein isompana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä pohjan että täytteen olisi voinut tehdä tämän kokoiseen vuokaan isompana.. Mutta nyt näin, matalana versiona.. :)

      Poista
  4. Olisi nyt kyllä aika leipoa kakkuja, kun on taas näitä loppuvuoden syntymäpäiviä urakalla. Tätä kokeilen ihan ehdottomasti! Mahtava pikkuleipuri siellä, hienon kakun teki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Tämän voi leipasta hyvissä ajoin ja kostutus ja täyttökin mielellään jo tarjoilua edeltävänä päivänä.. Kyllä täällä vaan melkoinen pikkuapulainen välillä häärii, ja on hänestä ihan oikeasti apuakin.. :)

      Poista
  5. Nam, näyttää todella herkulliselta ja suklaiselta. :) Naked cakessa hyvä ominaisuus on, että se säilyy paremmin kuin perus täytekakku, kun reunoille ei tule kermapursotuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa muuten säilyä.. Kermapäällysteisiin kakkuuhin tulee kyllä aika nopeasti "jääkaapin maku"..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..