Se on kevät, kun mulla alkaa postaukset olla kakkuvoittoisia.. :D Perheemme 12: sta henkilöstä puolet viettää syntymäpäiviään maalis- ja huhtikuussa. Toki kaksoset menee aina yhteisellä kakulla ja itselleni en leivo, mutta silti näitä kakkuja tulee aina useampia tehtyä kevään aikana. Ja kuten aina, talven lähes kakuttoman kauden jäljiltä pursottaminen vaatii taas opettelua.
Kinuskimoussen ohje on odottanut mulla luonnoksissa ainakin puolitoista vuotta, kun silloin unohdin ottaa naisten iltaan tekemästäni kakusta kuvan.. :D Nyt tein tyttären 9-vuotispäiväksi tuolla samaisella ohjeella uudelleen. Ekalla kerralla laitoin moussen joukkoon punaherukoita ja vadelmia, mutta tällä kertaa jätin ne pois kun syöjissä oli nyt sellaisia jotka ei marjoista tykkää.. Ehdottomasti parempaa tämä on marjojen kanssa, vähän turhan makeaa näin pelkiltään..
Uunissa paistuu parhaillaan tumma kakkupohja huomisille kummisynttäreille. Nyt näyttää lupaavalta, ehkäpä saan piakkoin julkaistua myös tumman kakkupohjan ohjeen..
Tässä nyt pohjana on neljän munan vaalea sokerikakkupohja, kostutus vaniljamaidolla, välissä kinuskimousse, päällä kinuski ja reunapursotukset vispikermaa.
1 tlk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl vettä
(n. 200 g punaherukkaa ja/tai vadelmaa)
Huom! Jos keität kondensoidun maidon itse kinuskiksi, se kannattaa tehdä mieluiten jo edellisenä päivänä.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon kondensoitu maito ja tuorejuusto. Sekoita hyvin. Kiehauta tilkka vettä ja liota hyvin puristellut liivatteet siihen ja anna jäähtyä hieman. Kaada liivateneste huolella pohjasta asti sekoittaen täytteen joukkoon. (Sekoita lopuksi sekaan punaherukoita ja/tai vadelmia.)
Kinuskimousse kuulostaa herkulliselta ja kinuskikakut ovat muutenkin niiiin hyviä:)
VastaaPoistaKinuskikakku on kyllä hyvää.. 😋
Poista