lauantai 14. maaliskuuta 2020

Tumma sokerikakkupohja

Vihdoinkin sain tumman kakkupohjan onnistumaan. Tosi harvoin olen silti yrittänytkään, mutta nyt kokeilin lyhyen ajan sisällä kolme kertaa. Pohjana ohjeessa on tietysti sokerikakkupohjan ohje ja kokeiluja tein lähinnä siinä, mikä osa jauhoista korvataan kaakaojauheella.

Tähän pohjaan tarvitaan siis keittiövaaka. Laita vaa'alle vatkauskulho ja nollaa vaaka. Riko munat kulhoon ja katso mikä on munien paino. Kerro luku 0,7:llä ja saat sokerin sekä jauhojen painon. Jauhojen osuus jaetaan vielä niin, että 1/4 on perunajauhoja ja loput 3/4 kaakaojauhetta sekä vehnäjauhoa (tai vaihtoehtoisesti gluteenitonta jauhoa). Kaakaojauhetta olen laittanut suunnilleen yhden ruokalusikallisen kananmunaa kohti. Alla ohje noin 10 (pienen) munan esimerkkipohjaan..

481g kananmunia
336g sokeria
84g perunajauhoja
57g kaakaojauhetta
195g vehnäjauhoja

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Hyvä ja toimiva vinkki on, että vatkataan minuutti per muna.. Siis neljän munan taikinaa neljä minuuttia ja 10 munan taikinaa 10 min..
Sekoita jauhot keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti käännellään muna-sokerivaahtoon. Paista voidellussa ja leivitetyssä irtopohjavuoassa 175°C noin 45-50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla; kun tikkuun ei tartu taikinaa, on pohja valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..