lauantai 14. maaliskuuta 2020

Valkosuklainen täytekakku

Mieheni ja kaksoisveljensä 35v syntymäpäiville tein toiveesta täytekakun valkosuklaatäytteellä. Edellisenä viikonloppuna tein lasten kummisynttäreille kokeiluna toisenlaisen valkosuklaatäytteisen kakun, mutta ei oltu miehen kanssa siihen oikein tyytyväisiä ja niinpä tällä kertaa tein vanhalla tutulla ja hyväksi havaitulla ohjeella. :)
Pohjana 12 munan gluteeniton tumma sokerikakkupohja, kostutus vaniljamaidolla, täyte valkosuklaamousse, kuorrutus n. 6 dl vispikermaa

Valkosuklaamousse

6 liivatelehteä
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti esim. mikrossa, jätä jäähtymään. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Vaahdota Flora Vanilla. Yhdistä vaahdota ja sekoita tuorejuusto ja valkosuklaa joukkoon. Kiehauta tilkka vettä ja liota hyvin puristellut liivatteet siihen ja anna jäähtyä hetken. Sekoita liivateneste ohuena nauhana huolellisesti pohjasta asti sekoittaen täytteen joukkoon.

***
Alla vielä pari kuvaa viimeisen viikon sisällä tehdyistä kakuista, joista en erikseen ajatellut postauksia tehdä.. Ylempi on se ei niin onnistunut valkosuklainen kakku lasten kummisynttäreiltä ja alempi kinuskikakku on mieheni ja veljensä eilisistä sukulaissynttäreiltä.
Nyt täytyy kyllä välillä tehdä jotain muutakin kuin kakkuja.. 😅

5 kommenttia:

  1. Aivan herkkuja kakkuja olet loihtinut juhliinne!

    VastaaPoista
  2. Olet kyllä oikea kakkumestari!

    VastaaPoista
  3. Olet kyllä taitava kakuntekijä, kävin lukemassa edellisetkin postauksesi ja hyviä vinkkejä leipomiseen sain taas, kiitos niistä. Esimerkiksi kinuskimoussea voisin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kinuskimoussea kyllä kannattaa kokeilla! 👍

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..