tiistai 5. tammikuuta 2021

Joulun valkosuklaajälkkärit

 Tein jouluaterialle jälkiruoaksi valkosuklaamoussea valmiiksi annoksiksi pieniin jälkiruokakulhoihin. Pohjalle ja päälle piparimurskaa ja koristeeksi talon mallinen pipari.

Annoksen tein nelinkertaisena ja puolikkaasta annoksesta kakun. Kakkuun kokeilin Kinuskikissan innoittamana marmeladeja koristeeksi. Idea on ihan kiva, mutta oli kyllä hankala toteuttaa.. Asetteleminen oli hankalaa kun en saanut kelmua pysymään kulhossa paikoillaan ja lopulta kun hyytymisen jälkeen irrottelin kelmuja, marmeladit lähti kelmun mukaan..




Valkosuklaamousse

2,5 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata

Sulata suklaa esim. varovasti mikrossa, anna jäähtyä. Vaahdota vispikermaa, sekoita joukkoon tuorejuusto ja jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita huolella pohjasta asti.

Annostele jälkiruokakulhoihin (alle voit laittaa esim. keksimurskaa) tai hyydytä kakuksi joko irtopohjavuoassa tai pyöreäpohjaisessa kulhossa. Jos kuitenkin kokeilet marmeladeja koristeeksi, niin kelmuta ensin vuoka ja asettele marmeladit kulhon reunoille kelmun päälle ja vasta sitten täytä vuoka moussella. Halutessasi kakulle pohjan, voit päällimmäiseksi tehdä keksipohjan. Hyytymisen jälkeen kumoa kakku tarjoilulautaselle.

Huom! Kakkuun siis ohjeessa oleva annos tuplana! 😊 Marmeladeja meni koko 500g:n paketti. Leikkasin marmeladipallot neljään osaan.


4 kommenttia:

  1. Upeat jälkkärikupit. Talot nöyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Talot jäi edelliseltä joululta mieleen jonkun toisen tekemästä kakusta. Laitoin idean silloin mieleen.. :)

      Poista
  2. Ihanat herkut siellä. Tuollaiset annokset ovat niin kauniita laittaa tarjolle!

    Ja nuo jälkiruokakupit on niin kivoja. <3
    Itsehän olen koonnut itselleni niitä uuden setin,
    kun kihlajaislahjaksi saaneet hupenivat aikoinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkkärikupit tuli meille mökkikaupan mukana.. Tykkään! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..