sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Kinkkuhyrrät

 Joululta jäi jonkin verran  juustoja ja päätin kokeilla tehdä kinkkuhyrriä kun niihin saisi hukattua edes osan juustoista. Näistä tuli niin hyviä, että taidanpa ostaa vielä lisää torttutaikinalevyjä ja tehdä hyrriä lopuistakin juustoista.. Osassa on raastettua cheddaria, osassa pestolla maustettua goudaa. Molempi parempi.

Kinkkuhyrrät n. 24-30 kpl

1 pkt (500 g) torttutaikinalevyjä

200 g tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)

200 g kinkkukuutioita

1 kpl punainen paprika

3 dl juustoraastetta

sinihomejuustoa

1 kananmuna voiteluun

Ota torttutaikinalevyt sulamaan. Kauli sulaneet levyt ohuemmiksi. Levitä levyille tuorejuustoa, ripottele päälle kinkkukuutiot, paprikat ja juustoraaste ja rullaa levy pitkittäin rullaksi. Leikkaa rullasta 1-2 cm levyisiä kiekkoja, asettele pellille leivinpaperin päälle tai muffinipellin koloihin. Voitele kananmunalla. Paista hyrriä 225 sateisessa uunissa 15-20 minuuttia. Minä tein aika paksuja rullia ja paistoin hieman ylikin 20 minuuttia..

4 kommenttia:

  1. Pysyvät hyvin kasassa tuolla systeemillä. Olisi myös nopea vierasvara (jos kävisi vieraita...ehkä joskus sitten)

    VastaaPoista
  2. Hyvä hävikkiruokavinkki. Minä laitan joskus makaronilaatikkoon juustojen jämiä.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..