lauantai 6. syyskuuta 2014

Pehmeä omenapiirakka

Mimmin keittiössä oli tehty tätä pehmeää omenapiirakkaa. Olen kaipaillut tälläistä ihan tavallista omenapiirakan ohjetta, ja nyt se on tässä.. Puolitoistakertainen annos olisi ollut parempi tämän kokoiselle pellille, mutta nyt tästä tuli tälläinen.. Piirakka olikin ihanan pehmeää.
 

Pehmeä omenapiirakka
 
4 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua voita haaleana
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
 
5-6 omenaa lohkottuna
reilusti kanelia ja sokeria
 
Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sulatettu rasva. Lisää kuivat aineet siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Huuhtele omenat, (kuori jos haluat) ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot pohjataikinalle, ripottele päälle reilusti kanelia ja sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..