sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Peltileipä

Elovenan kaurahiutalepussin kyljestä nappasin tämän peltileivän reseptin. Olen tällä ohjeella tehtyä leipää saanut maistaa jonkun toisen tekemänä joskus aiemmin, ja nyt kun ostin taas kaurahiutaleita pussissa ja ohje osui siitä silmääni, päätin minäkin tätä kokeilla. Ohjeen mukaan taikinaan tulisi kuivahiivaa, mutta minulla oli nyt vain tuorehiivaa kaapissa ja teinkin sitten siitä.. Hyvää tuli. Tämä on muuten oikein hyvä laiskan emännän sämpyläresepti, kun aina se sämpylöiden pyörittely ei vain oikein innosta. Alla minun versioni, alkuperäinen siis Elovenan (2 kg:n) kaurahiutalepussista..
 

Peltileipä
 
5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia (tai sokeria)
4 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
 
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murusta hiiva siihen. Lisää suola, siirappi, öljy, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille (30x35cm), taputtele jauhohetuin käsin pellin kokoiseksi tasaiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ruuduta leipä esim. taikinapyörällä, (ripottele halutessasi pinnalle kaurahiutaleita) ja paista 15-20 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Miten olenkaan tämän ohjeen unohtanut! Joskus vuosia sitten tein tätä tosi usein, herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä vaan toiset ohjeet painuu unholaan.. Tästä tykättiin meillä niin kovasti että täytynee piakkoin tehdä uusi satsi.. On muuten helppo ohje antaa lastenkin itse tehdä..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..