keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Täytekakkua

1-vuotiaan juhliin täytekakkua mustikkamoussella. Mustikkamoussea olen tehnyt ihan blogin alkuaikoina siskon synttärikakkuun. Tykkäsin siitä jo silloin kovasti, mutta eipä vain ole tullut tehtyä uudelleen. Nyt kaivoin ohjeen (joka löytyy täältä, mutta kuva sieltä on hävinnyt..) ja tein moussen uudelleen.. Otin mustikat aamulla huoneenlämpöön sulamaan ja kun tein moussen, ne oli vielä osittain kohmeisia.. Olisi täytynyt sulattaa kunnolla, niin mousseen olisi tullut enemmän väriä.. Tämä on kylläkin ihan makuasia, mutta minä olisin tykännyt violetimmasta täytteestä.. Kakkutaikinaa tuli niin paljon että jännitin aika tavalla pysyykö kakku paistamisen ajan vuoassaan.. Pysyi, eikä tarvinnut onneksi kaapia uuninpohjalta.. Ja kakusta tulikin todella korkea, mikä ei ollut ollenkaan huono juttu.. Kakkupohjana 6 munan pohja, kostutus vaniljamaidolla, täytteenä mustikkamousse, kuorrutus n. 7 dl vispikermaa, elintarvikeväriä.. Koristeet sokerimassaa (paitsi nallen pippurisilmät!).. :)
Kuvat on nyt kyllä todella surkeita, pahoittelut.. :/
 
Mustikkamousse
300 g mustikoita
5 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora Vispiä
2 dl maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Laita liivatteen likoamaan runsaaseen kylmään veteen (5 min). Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Kiehauta pieni tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan pohjasta saakka huolellisesti sekoittaen kerma-rahka-tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi (sulaneet) mustikat.

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihana nalle ja komea kakku! Hienot pursotukset! Tuo mustikkamousse on taatusti ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavan kakkupohjan teenkin sinun kauttasi löytyneellä Tarun ohjeella, vaikka tämäkin kaikkea yhtä paljon -pohja onnistui ihan hyvin. Mustikkamousse on kyllä ihanaa! Kiitokset Kirsi! :)

      Poista
  2. Tuota täytettä pitää kyllä kokeilla. Mustikka on kyllä herkullinen kakuissa. On kyllä todella upea kakku ja pursotus niin näyttävä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, täyte on herkullista! :) Kiitos Kanneli!

      Poista
  3. Muhkea kakku kaikin puolin! Terveisin P

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..