perjantai 6. maaliskuuta 2015

Tiipii

Tämä teltta piti valmistua jo viime jouluksi ja sen piti tulla kummipojallemme. Aika loppui kuitenkin silloin kesken ja jouduin tuolle pojalle hakemaan joululahjan kaupasta. Kankaat olin kuitenkin ostanut jo valmiiksi joten ajattelin että jospa ehtisin sen saada nuorimmaisen 1-vuotis synttäreiksi valmiiksi. No, melko viime tippaan sekin jäi; synttäriviikolla ompelin jo joulun jälkeen valmiiksi leikellyt kappaleet teltaksi. Puukeppejä ei tietenkään saanut tuosta läheisestä rautakaupasta, joten laitoin väliaikaisiksi kepeiksi vanhan käytöstä poistetun teltan kepit.. Muutama päivä sitten sain telttaan oikeat puukepit ja nyt teltta pysyy huomattavasti paremmin kasassa.
Alun perin suunnittelin kankaat toisinpäin. Harmaalle pohjalle piti tulla ruskean, oranssin ja keltaisen sävyistä erilaisia inkkari-teemaan sopivia kuvia, sulkia ym.. En löytänyt sopivia valmiita kuvia ja koska olen niin onneton piirtäjä, luovuin ajatuksesta ja laitoin tähtikankaan päälle päin. Vaikka halutessaan tätä pystyy kyllä käyttämään toisinkin päin..
 Olin leikannut osat jo joulun jälkeen ja nyt telttaa kasaan ommellessa huomasin leikanneeni yhden kappaleen väärin. Onneksi Eurokankaan myyjä oli silloin kankaita ostaessani sitkeä ja myi pakanlopun minulle puoleen hintaan joten sain leikattua vielä uuden kappaleen. Tosin jouduin sen yhdistämään kahdesta palasta, mutta kuitenkin samasta kankaasta.. 
 Ohjeen tähän telttaan olin napannut Kotivinkin numerosta 7/2011. Luulin ohjeessa olevan virheen oviaukon kappaleiden kohdalla, ja muokkasin ohjetta sitten sen mukaan.. Valmiissa teltassa huomasin, että ehkä siinä ohjeessa ei sittenkään ollut virhettä, kun nyt teltan oviaukkoon jää iso aukko..
 Poika oli onnellinen uudesta teltasta, vaikka ei tietenkään siellä vielä montaa sekuntia kauempaa kerrallaan viihdy.. Kuvien ottamisesta ei tahtonut aluksi tulla yhtään mitään, mutta sitten alettiinkin oikein poseeraamaan.. :)
 Mielipuuhaa on kuitenkin sohvan selkänojalla kiipeileminen. Onneksi ei kuitenkaan ihan vielä yllä itse sohvalle kiipeämään! Bodyyn sain vihdoin ja viimein hankittua nepparit ja sekin on päässyt käyttöön..

Loppuun vielä kuva tokaluokkalaisen isoveljen tekemästä synttärilahjapiposta..
Synttärit jatkuu meillä vielä parin viikonlopun verran. Tulevana viikonloppuna juhlitaan tyttären 4-vuotis synttäreitä. Ensi viikolla siis luvassa ainakin joitakin reseptejä.. Ompelemaan en ole tällä viikolla ehtinyt ollenkaan, toivottavasti asia korjaantuu pian!
 
Mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Tosi upea tuo teltta, tuollaista projektia olisi itsekin joskus kiva toteuttaa. Nyt lapsilta löytyy Ikean teltta, mutta jos se hajoaa joskus niin.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli kyllä ihan hauska toteuttaa.. Vaikka kyllähän se aikaa vei kun tuntui muka niin isolta projektilta että en saanut aloitettua.. Ompelu hoitui lopulta muutamassa tunnissa.. :) Kiitos Krista!

   Poista
 2. Tuollainen teltta on kyllä todella kiva leikkipaikka lapsille:) Kauniit kankaat, sopivat tuohon telttaan tosi kivasti. Ihanan pipon tokaluokkalainen on ommellut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaat sopii minustakin kivasti telttaan.. :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 3. Voi miten hieno teltta! Ihanan suloisen pienen onkin siellä varmasti hyvä leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tokaluokkalainen on todella taitava pipon ompelija.

   Poista
  2. Jotakin fiksaamista olisi keppien kanssa, kun tahtoo teltta rämähtää isompien leikeissä.. Pienemmän touhuja kyllä kestää hyvin.. :) Olen ihan mielissäni kun tokaluokkalainen on niin innokas ompelija ja leipuri. Tänä aamunakin syntyi jo ennen kouluun lähtöä yksi pipo iskälle synttärilahjaksi.. :) Kiitos Hanna Mi!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..