tiistai 10. marraskuuta 2015

Juhlamekkoja

Olimme lauantaina vieraina ihanissa häissä. Kutsu ei koskenut lapsia, ja olin kyllä ihan tyytyväinen etten yksinään joutunut koko lauman kanssa selviämään kirkossa miehen laulaessa.. Jouduin nimittäin neitokaisen kanssa ravaamaan koko kirkon ajan siellä kirkon takaosassa, hän kun oli edeltävästi nukkunut koko nelituntisen automatkan.. Ja olipa kyllä mukava olla juhlissa vaihteeksi ihan kahdelleen. Tai no, kolmestaan tietenkin..
Ja kun kerran imetän, tarvitsin uuden juhlamekon jolla tämäkin asia hoituu helposti. Jälleen kerran päätin tehdä Ruskamekon kaavalla mekon, mutta mikä olisi riittävän juhlava mutta joustava kangas? Löysin kivan joustopitsin ja laitoin tilauksen heti matkaan.. Taustakankaaksi mustalle pitsille tilasin ihan trikoota ja päädyin pinkkiin..

Melkoinen epätoivon mekko tästä tulikin. Kangas kyllä saapui hyvissä ajoin, mutta esipesussa sille kävi jotain.. En tiedä mitä, mutta melkein käyttökelvottomaksi se meni! Kutistui ainakin, ja meni kummalliseksi kumilankamöykyksi. Ei kun tutkailemaan nettikauppoja uudelleen.

Satuin Eurokankaan sivuille ja tällä kertaa löysinkin sieltä joustopitsiä. No, mies sattui juuri olemaan kotona joten hyppäsin samantien autonrattiin ja huristelin Eurokankaaseen. Todetakseni vain, ettei se kuulu kuitenkaan meidän Ek:n valikoimiin! Valkoisena kyllä, muttei mustana. Voihan epätoivo! Porua vääntäen ajelin takaisin kotiin ja uudelleen tutkailin nettikauppoja.

Sitten tärppäsi, ja taas laitoin tilauksen matkaan.. Tilaus tuli todella nopeasti ja päätin ottaa varman päälle enkä tällä kertaa esipessyt kangasta ollenkaan. Kangasta oli leikattu reilulla kädellä, mutta minä onnistuin leikatessa taas kämmäämään.. Niin typerä kämmi etten edes ymmärrä miten sellaisen voi tehdä! Siitäpä uusi poru, ja ilmoitin jo miehelle töihin että joutuu kyllä yksinään lähteä mokomiin häihin.

Sisu ei kuitenkaan onneksi antanut periksi, vaan pyörittelin ja pyörittelin kangasta ja kaavoja pitkän aikaa ja lopulta sain etukappaleen helmaosan koottua kahdesta osasta  - sauma jää imetysluukun alaosaan piiloon! Voitto! Takakappaleen sain onneksi yhdestä palasta kun sen olin leikannut ihan ensimmäisenä.
Yhdistin pitsikankaan ja trikoon yhdeksi kankaaksi. Tai siis valmiiksi leikatut kappaleet.. Neulasin trikoo- ja pitsikappaleet päälletysten kerrankin oikein huolella. Sitten ompelin mekon kasaan normaaliin tapaan. Epätoivon mekosta tulikin loppujen lopuksi ihan hyvä. Siis tosi hyvä! Trikoisena tosi mukava päällä mutta pitsin ansiosta kuitenkin juhliin käypä. Pesin mekon juhlan jälkeen. Jännäsin vähän, miten käy kun trikoo oli kutistettu ennen ompelua, ja pitsiä ei. Mutta hyvin kävi, ei ollut pitsikangas yhtään kutistunut eikä mekkoa tarvinnut onneksi alkaa purkamaan.
Kaava: Pikku Piltin Ruskamekko M
Kankaat: pinkki trikoo kankaita.com, musta joustopitsi kangastuulia.com

Vaikka pikkuneidin edellinen juhlamekko olisi aivan hyvin hänelle vielä mahtunut, kummitteli yksi paikallisen vuosi sitten lopettaneen tehtaanmyymälän "ota tästä"-laatikosta hamstrattu kankaanpala laatikossa niin, että pakkohan sitä oli myös hänelle uusi juhlamekko ommella. Käytin samaa kaavaa kuin neidin edellisessä mekossa mutta muokkasin sitä aika paljon.
Mekkoon piti tulla pitkät hihat ja hihansuihin laitoin kuminauhaa. Hihansuut olikin tämän mekon haastavin osuus.. Oli ratkojalla töitä.. Hihoista tuli hieman liian lyhyet.. No, ne oli sellaiset 3/4 hihat..
Mekko aukeaa takaa kokonaan. Kiinnitys neppareilla. Edellisessä mekossa muoviset nepparit toimi ihan kivasti, vaan tässä ne tahtoivat aukeilla ihan omia aikojaan..
Pitsiä tottakai tähänkin juhlamekkoon.. Värivaihtoehtoina keltainen ja pinkki. Vaikka pinkkiä pitsiä oli vain vähän, päädyin siihen ja laitoin sitä vain etukappaleen puolelle. Olevinaan edes jotain yhtäläisyyttä oman mekkoni kanssa..
Vuoritin koko mekon, paitsi hihat. Vuorina jokin puuvillakankaan pala.
Mekon kaveriksi tein vielä samasta kankaasta pienen pannan. Oli ajatus ottaa ihan vaihekuviakin, mutta illan pimeydessä en viitsinyt (oikeasti unohdin!)..
Kaavat:
Mekko: Ottobre 1/2014 "Simple and Elegant" 62 cm (50 - 92 cm)
Panta: summissa saksittu
Kankaat ja nepparit: saatu
Nappi: Eurokangas

16 kommenttia:

  1. Kommellusten jälkeen sait aikaan upean juhlamekon <3! Kyllä se vaiva vaan useasti kannattaa, että vetää projektin sinnillä loppuun, vaikka mikä eteen tulisi :-)! Hieno myös tuo pikkuprinsessan setti :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Onneksi sitä joskus osaa olla sinnikäs! :)

      Poista
  2. Vaikeuksista voittoon! Kylläpä on tosiaan ollut esteitä, mutta sitä paremmalta varmasti lopputulos tuntuu. Nätit juhla-asut niin äidillä kuin tyttärellä!

    VastaaPoista
  3. No onpas ollut vastoinkäymisiä mekon suunnittelussa ja toteutuksessa. Miten se onkin monesti niin, että kun jokin asia alkaa vastustaa, se vastustaa loppuu asti?! Kauniit juhla-asut olet kaikesta huolimatta saanut ommeltua. Näyttää tosi juhlavalta tuo sinun trikoo/pitsimekko! Kaunis on myöskin pikkuisen mekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta.. Mutta onneksi tässä kävi lopulta hyvin. :)

      Poista
  4. Onneksi et luovuttanut, mekosta tuli tosi kaunis ja kätevä kun pystyy imettämään ilman, että tavii koko helmaa keriä ylös asti :) Pikkuneitikin sai tosi suloisen asun <3

    VastaaPoista
  5. Upea mekko! Todella juhlava, ei arvaisi trikoiseksi. Onneksi jaksoit jatkaa loppuun saakka sen kanssa. Ihastuttava on myös pienen mekko ja panta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä niin mukava päällä että hyvin voisin myöhemminkin tehdä juhlamekon näin. Joustopitsi on kyllä huippu keksintö! :)

      Poista
  6. Onnea sinnikkyydestäsi sekä lopputuloksesta! <3 Tarina, jolla on onnellinen ja kaunis loppu.
    Kauniissa juhla-asun saa olette olleet liikkeellä! Ja mukava, joskus saada juhlia rauhassa, täysin siemauksin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu! :) Olipa kyllä kerrankin mukava keskittyä olennaiseen sen huoltamisen sijaan.. :)

      Poista
  7. Loppu hyvin, kaikki hyvin, upeita vaatteita :)

    VastaaPoista
  8. Ihana sinä ja sisukkuus:-) . Mekkosi on tosi ihana. Pitsi niin nätisti sopii aluskankaan päälle. Pienen neidin mekko on söpö ja pinkki pitsi on just hyvä lisuke. Ihana panta <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..