keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Prinsessan uudet vaatteet

Pienimmäiselle mekko ja leggarit. Mekon kangas oman ja isomman tyttösen mekkojen jämäpaloja. Etukappale koottu kahdesta palasta. Huomaatko kuvaa suurentamatta missä on saumakohta? Keltainen pallokangas näytti niin kivalta mekkokankaan vieressä, että tein siitä vielä leggarit kaveriksi.
Pääntien kanttasin samalla kankaalla. Takakappaleelle tein halkion pukemista helpottamaan. Valkoista tai mitään muutakaan sopivan väristä nappia ei tietenkään nappivarastoista löytynyt joten se jäi vielä uupumaan. Ompelin pätkän kuminauhaa halkion saumaan.

Housujen kuminauhan mittasin toisten housujen mukaan kun tyttö tietenkin nukkui kun housuja ompelin. Pitäisikin joskus hänen hereillä ollessaan ottaa mittoja ylös, kun ompelu tapahtuu kuitenkin vain ja ainoastaan silloin kun hän nukkuu..

Kaavat:
Mekko: Ottobre 1/2015 "Birdie Birdie" 62 cm (56 - 92 cm)
Leggarit: Ottobre 4/2014 "Playful Kitty" 62 cm (56 - 92 cm)
Kankaat: kukkatrikoo mussukat.fi, pallotrikoo nimipyyhe.com

Nyt on sitten prinsessalle uudet vaatteet kun viikonlopuksi lähdemme kahdestaan reissuun. Tampereen Messukeskus ja Kädentaitomessut on kohteena lauantaina. Tuletko sinä? :) Minulle nämä ovat ensimmäiset käsityömessut ja odotan niitä jo kovasti.. Jännään kyllä jo vähän etukäteen miten tyttösen kanssa sujuu, hän kun ei ole ihan tyytyväisimmästä päästä hereillä ollessaan.

***

Omasta vanhasta paidasta leikkasin tällä samalla kaavalla paidan. Tai oikeammin palapelin. Siinäkin siis etukappale kahdessa osassa ja suunnittelin yläosaan vetoketjua.. En vain keksi, miten saan pääntien huoliteltua siististi jos laitan sen vetoketjun.. Osaatko neuvoa?

24 kommenttia:

  1. Ihanan pirteä setti ♡ en ymmärrä millä ajalla näitä tehtailet. Itsellä kun ei meinaa millään taas löytyä ompeluaikaa vaikka tarvetta olis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkaan usein kappaleita valmiiksi ja ompelen useampia juttuja peräjälkeen. Ja kyllä se niin on että silloin kun ompeluttaa paljon, täytyy ympärilleen katsoa aika paljon läpi sormien. :)

      Poista
  2. Erittäin kiva setti:) Kiva tuo halkio takakappaleella.

    VastaaPoista
  3. Ihanan aurinkoinen setti! Nähdään messuilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikas paljon bloggaajia tuntuisi olevan tulossa messuille. Mukavaa! :)

      Poista
  4. Ihana keltainen ilopilleriasu talven keskelle!

    VastaaPoista
  5. Oikea auringonpaiste koko asu! Halkio näyttää hyvältä, kiva pieni yksityiskohta. Messuille olen tulossa, ehkäpä siellä törmätään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En jaksanut alkaa nepparilistaa tekemään, tämä oli nopeampi versio. Näin pientä on kivempi pukea kun ei tarvi väkisin pään yli kiskoa.. Olispa kiva törmätä! :)

      Poista
  6. Ihana asu pikkuiselle :-)! Kauniin pirteä. Ei tuosta kyllä oikeen saumakohtaa erota, hyvin oot saanu sen tehtyä! Mulla on sama juttu ompeluajan kanssa, että aina joutessani leikkaan vinon pinon vaatteita ompelua odottamaan. Ja siitä pinosta onpelen vaatteen kerrallaan pikkuhiljaa valmiiksi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin kätevää, kun valmiiksi leikattujen pinosta voi ommella sitten vaikka sarjatyönä jos sattuu sopimaan samat langat. Nyt mulla onkin melko pieni pino valmiiksi leikattuja - vain yksi paita! :)

      Poista
  7. Suloinen pikkuruinen setti <3 Hyvin oot saanut sauman piilotettu, ei sitä paljonkaan huomaa. Mullakin olis tarkoitus tulla lauantaina messuilemaan. Lähetään kolmen ystävän kanssa viettämään vapaapäivää. Ihan huippua!! Pitääpä kulkea silmät auki, jos vaikka nähtäisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kankaan kuvion asiosta saumakohdasta oli helppo saada näinkin huomaamaton. Kuulostaapas mahtavalta teidän vapapäivä! :) Me ollaan pikkuisen kanssa koko viikonloppu liesussa, launtai messuillaan.. Toivottavasti nähdään! :)

      Poista
    2. Pakko vielä tulla kysäsemään, että otatko vauvelille rattaat mukaan vai kenties kannatko pientä liinassa tms.? Aattelin vaan, jos rattailla meet niin sitten yritän tsekkailla rattaita työntäviä immeisiä, niitä on varmaan messuilla tuhat kertaa vähemmän :)

      Poista
    3. Varustaudun molemmilla! :) Todennäköisintä on että työnnän rattaita vauva käsivarrella (mahdollisesti ruskea kantoliina vielä kaiken varalta päälle asennettuna :D ).. En oo kuin kerran kokeillut kantoliinaa eikä tyttö silloin siinä viihtynyt. Rattaissakaan tuskin muuten viihtyy kuin jos sattuu nukkumaan.

      Poista
    4. Mukava oli nähdä :) Vaikka eipä tuollaisissa massatilaisuuksissa montaa sanaa kerkiä vaihtamaan niin kuitenkin se on kiva bongata tuttuja ihmisiä sieltä. Löytykö vikasta hallista lisää kankaita? Mulla piti vielä lopuksi hakea pari palaa PaaPiitä ettei jäisi harmittamaan ;D

      Poista
    5. Olipa kyllä mukava! :) Löytyi kyllä. Nyt vain pitäisi malttaa keskittyä niihin joululahjaompeluihin ja unohtaa hetkeksi nämä tuoreimmat hankinnat.. ;)

      Poista
  8. Ihana asukokonaisuus! Niin pirteä :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan pirteä yhdistelmä. Keltainenkin kiva väri. Meillä taisi aikanaan olla enempi vaaleanpunaista ja sinistä. Nykyään väriskaalakin laajempi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kymmenenkin vuotta sitten ensimmäisten vauva-aikaan oli värejä paljon vähemmän.. Kiva, että nykyään on niin värikästä! :) Keltainen näyttääkin olevan nyt mun uusi lemppariväri.. :)

      Poista
  10. Keltainen on niin nätti vöri tytöillä.( ja pojillakin). Ehkäpä bongaan asun ihan livenä, messuilemaan ollaan tänää tulossa :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..