sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Minttujäätelö


Törmäsin suomi24:n keskustelupalstalla kotitekoisen jäätelön resepteihin, jota oli tietenkin pakko heti kokeilla.. Ohjeen mukaan jäätelöä olisi pitänyt sekoittaa pari kertaa pakastamisen aikana, mutta koska tein sen illalla juuri ennen nukkumaanmenoa, en kyllä herännyt sitä sekoittelemaan ja hyvin se silti onnistui. :) Jäätelön voi maustaa millä takansa itse haluaa. Tässä tämänkertainen versio, minttusuklaajäätelö. Tätä täytyy tehdä pian uudestaan uusilla mausteilla!;) Annoksesta tuli litra valmista jäätelöä.



Ainekset perusmassaan

3 keltuaista

3 valkuaista

1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria

3 dl kuohukermaa

Lisäksi maustamiseen

6 tippaa piparminttuöljyä

140 g mini pätkiksiä

(vihreää elintarvikeväriä)

Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tomusokerin siivilöiminen on tärkeää, ettei jäätelöstä tule paakkuista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Samoin kerma. Puhdista ja kuivaa vatkain välillä huolellisesti, sillä muuten valkuaiset ja kerma eivät vaahtoudu. Lisää keltuaisvaahtoon kerma- ja valkuaisvaahdot. Mausta jäätelömassa piparminttuöljyllä ja halutessasi värjää massa vaaleanvihreäksi. Sekoita lopuksi murskatut pätkikset massaan, kaada massa vuokaan ja siirrä pakkaseen. (Sekoita pari kertaa pakastamisen aikana, jotta rakenteesta tulee hyvä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..