tiistai 16. syyskuuta 2014

Nikke kokkaa: Tiikerikakkua

Olin saanut juuri omenamutakakun uunista ulos, kun Niklas, tokaluokkalainen, tuli rengaskakkuvuoka kädessään kysymään saisiko leipoa kakun "tälläseen vuokaan". Ja sellainen kakku oli ajatuksissa jossa on "sellasta vaaleeta taikinaa ja välissä tummaa". Eli siis tiikerikakkua. No, kun uuni oli jo valmiiksi lämmin, annoin pojalle luvan alkaa kakuntekoon.. Hän kyllä mittaili aineet ja voiteli vuoan, mutta vatkaaminen otti vähän koville joten siihen ja vuoan leivitykseen tarvitsi apua.. Kakun kuvauksenkin hän hoiti ihan itse, ja piti pienemmille kuria että "ensin siivotaan, sitten syödään iltapala ja jälkkäriks saa tiikerikakkua!" =)
 
Paisto jäi myös äidin kontolle.. Jätin edellisen leipomuksen jäljiltä uunin valmiiksi päälle kun asteetkin oli samat.. Kuinkas kävikään.. Kun kakku oli ollut uunissa sen minkä pitikin, aloin haistella että mikäs täällä näin käryää.. Joku oli käynyt vääntämässä uunia isommalle ja kakku oli saanut pintaansa vähän liikaa väriä ja haisi palaneelle.. Onneksi ei kuitenkaan maistunut palaneelle, mutta vähän turhan kuivaksi ja tummaksi pääsi paistumaan.. Muuten oli tosi hyvänmakuinen kakku!
Ohje napattiin täältä..
 
 
Tiikerikakku
 
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
½ dl maitoa
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää vähän kerrallaan taikinaan. Lisää maito ja vatkaa taikina tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe (sekä pieni määrä maitoa, n. 1 rkl), sekoita. Voitele ja leivitä rengasvuoka. Laita vuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma taikina ja päälle vielä loput vaaleasta taikinasta. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia.
 


2 kommenttia:

  1. Näinkin voi paistossa käydä, vaan onneksi kakun pystyi syömään, eikä haaskiin tarvinnut laittaa. Tomera tokaluokkalainen ja ihanaa kun on intoa tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi näin. :) Intoa kyllä riittää ja tekemällähän sitä oppii..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..