maanantai 11. maaliskuuta 2013

Täytekakku, Iida 2v

Iidan 2v synttäreitä juhlittiin sunnuntai-iltana. Täytekakku on gluteeniton, pohja tehty perunajauhoista. Kostutus meni vähän pieleen, kun kakku oli mielestäni aika kuivakkaa.. Tarviikohan perunajauhopohja enemmän kostutusta, vai olinkohan vain liian varovainen? Kostutin nimittäin vain vähän koska täytin kakun tarjoilua edeltävänä päivänä ja pelkäsin että tulee liian kosteaa.. Ja pah! Koristeeksi kokeilin pursottaa kermaruusuja, mutta siinä tarvinnen vielä vähän harjoitusta.. :) Mukava oli silti taas kokeilla! En ole hetkeen kakkuja pursotellut, ja sen kyllä huomasi; vähän oli taas homma hakusessa!!





Pohja:  
6 kananmunaa
yhtä paljon sokeria
yhtä paljon perunajauhoja/osa kaakaojauhetta

Täyte:
4 banaania
2 1/2 dl Flora Vispiä
2 liivatetta

Kuorrutus:   
5 dl Flora Vispiä
sokeria, vanilliinisokeria
elintarvikevärejä

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe ja perunajauhot keskenään, sihtaa varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (glut.) vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla 30-40 min. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata liivatteet kattilassa tai mikrossa ja kaada huolella sekoittaen kerman joukkoon. Viipaloi banaanit. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku tarjoilualustalleen. Kostuta alimmainen kakkulevy. Levitä puolet kermatäytteestä pohjan päälle, asettele banaaniviipaleet päälle. Toinen kakkulevy tähän päälle, loput täytteestä ja banaaniviipaleista. Viimeinen kakkulevy kostutetaan myös ja laitetaan kevyen painon alle jääkaappiin hyytymään. 

No joo ja jokainen osaa kakun tehdä tästä loppuun!! :) Kermaruusujen ohjeen olen joskus bongannu jostakin netin syövereistä, mutta niin kauan sitten etten enää muista mistä.. Kenties Kinuskikissalta, ainakin sieltä löytyy kuvalliset ohjeet..