torstai 16. tammikuuta 2020

Collegepuku

Joululahjaompeluista jäi Kuosiverstaan karhuaiheista joustocollegea sen verran, että ajattelin saavani siitä nuorimmaisen koossa paidan etukappaleen. Hain kaveriksi Eurokankaasta mustaa joustocollegea ja sainkin karhukankaan rippeistä vielä housuihin taskut sekä polvipaikat.. 

Kasvunvaraa tein 98 koon vaatteisiin pidennetyillä resoreilla lahkeen- ja hihansuissa ja paidan helmakin on hiukkasen pidempi kuin kaavassa. Housuja muokkasin mm. taskujen osalta.

Kyllä oli pieni poika onnellinen uusista vaatteista.. :)
Käytetyt kaavat:
Housut: Ottobre 6/2016 "Super Basic" 98cm (92-128cm)
Paita: Ottobre 4/2012 "Little Lamb" 98cm (92-128cm)
Kankaat: Eurokangas, Kuosiverstas

tiistai 31. joulukuuta 2019

Joululahjoja ommellen ja neuloen

Sain aikaiseksi muutaman joululahjan itse tehden. Marraskuun käsityömessuilta ostin kankaat kahden nuorimman kummilapsen joululahjaompeluksiin ja siskoni sai lahjaksi 7-veikasta neulotut JonSukat.
Mekon kaava, "Birdie birdie" löytyy Ottobren numerosta 1/2015, jumppiksen kaava, "Jumpsuit" taas Ottobresta 4/2012.
JonSukat neuloin Näppärästi näkemättä-blogista löytyvällä ohjeella.

Pian saatuani nämä sukat valmiiksi, ilmestyikin JonSukkien suunnittelijalta kirja, josta kyseinen ohje myös löytyy.
Ensin varasin kirjan kirjastosta, ollen 25. jonossa.. :D Lopulta päädyin kuitenkin ostamaan kirjan ihan omaksi ja anopillekin joululahjaksi.. Monta kivaa neuletta odottaa tästäkin kirjasta puikoille pääsyä..

❤️❤️❤️

Onnea uudelle alkavalle vuodelle!

maanantai 23. joulukuuta 2019

Pitsipallot

Montakohan vuotta näiden pitsipallojen tekeminen on ollut minulla ajatuksena.. Aina vain olen siirtänyt aloittamista seuraavaan ja seuraavaan jouluun.. Nyt sain vihdoinkin aikaiseksi ottaa virkkuukoukun käteen ja virkattua pari palloa. Palloista tuli todella paljon suurempia kuin kuvittelin. Olin ajatellut että palloista saisi tuollaisen pallovalosarjan, mutta olisivat olleet kyllä liian suuria siihen. Toisen pallon sisältä oli ilmapallo tyhjentynyt ennen aikojaan, ja niinpä toinen pallo jäi toiselta puolelta hieman ruttuiseksi. Ehjän pallon annoin ystävälle joululahjaksi, ja koukulla onkin jo ainakin yksi pallo vielä tulossa.. Kunhan se valmistuu, niin jospa saisin samalla uudelleen kovettua sen ruttuisen pallon..
 
Pitsi pallon ohje löytyy blogista Neanomat.

❤️❤️❤️

Nytpä onkin aika toivottaa rauhaisaa joulun aikaa kaikille täällä piipahtaville!✨

keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Korttiaskartelua

Minulla oli oikeastaan viikonlopun ristiäisiin jo kortti olemassa, kun törmäsin virkattujen vaunujen ohjeeseen ja oli pakko muuttaa suunnitelmaa kortin osalta. Onneksi en ollut vielä ehtinyt kirjoittaa korttia.. :)
Tietysti siinä niin kävi ettei virkkailua malttanut jättää vain yksiin vaunuihin.. :D

Virkattujen vaunujen ohje löytyy blogista Helmisilmukka.

lauantai 14. joulukuuta 2019

Täytekakku kummipojan ristiäisiin

Tänään saimme olla 13. kummilapsemme kastejuhlassa. Sain tehdä juhlaan täytekakun ja kakun suhteen muuten vapaat kädet, laktoosittomuus oli ainoa huomioitava asia. Ja tämmöinen siitä sitten tuli.. Enhän minä täysin tyytyväinen kakkuun ollut, mutta kerrankin pystyin jättämään selittelyt sikseen mikä kaikki meni pieleen tai muuten jäi harmittamaan.. 😅
pohjana 5 munan sokerikakkupohja , kostutus sitruunalimsalla, täyte Pullahiiren ohjeella mansikkamousse, kuorrutus laktoositonta vispikermaa, koristeet sokerimassaa

torstai 21. marraskuuta 2019

JonSukat

Muutama viikko sitten kuulin ekaa kertaa JonSukista. Tai oikeammin luin, kahdestakin eri lehdestä. Innostuin kivan näköisistä sukista ja päätin tehdä sellaiset joululahjaksi. Ensin jännäsin, löydänkö mistään ohjetta, kun olin lukenut että ohjeita jaetaan facebookissa johon en itse kuulu.. Onnekseni löysin blogin Näppärästi näkemättä, jossa oli ohje Kinke-nimisiin JonSukkiin. Kaivoin lankalaatikosta langat joiden arvelin helposti riittävän. Sain toisen sukan valmiiksi ja pienen matkaa toistakin, kunnes tajusin ettei tuo hunajan värinen lanka sittenkään riitä kahteen sukkaan, ja  tuota väriähän ei enää valmisteta.. Lisäksi tajusin että sukat olisi saaneet sittenkin olla numeroa isommat ja niinpä aloitin lahjasukat toisilla väreillä.. Samalla laitoin pariin Whatsapp-rinkiin kyselyä, sattuisiko jollakin olemaan jämäkerää tätä lankaa..

Kuin ihmeen kaupalla sain kokonaisen kerän tätä lankaa, sellaisen toiveen kera että kun saan sukan valmiiksi, palauttaisin loppulangan. Maksuna langasta oli hyvä mieli. 😍 Nytpä on nämäkin sukat valmiit ja päätyivät lämmittämään omia jalkojani, loppukerä lankaa odottaa palauttamistaan ja todellakin sain tästä hyvän mielen! ❤️
Ohje: Näppärästi näkemättä
Lanka: 7-veljestä musta, valkoinen ja hunaja

torstai 14. marraskuuta 2019

Jumppiksia vauvalahjoiksi

Olen päässyt lähiaikoina ompelemaan kaksi vauvalahjaa tuleville kummilapsillemme. Ensimmäisen ystävän tyttärelle ja toisen lastemme tuoreimmalle serkkupojalle. Ensimmäisen, vaaleanpunaisen jumppiksen tein ihan Ottobren kaavan mukaisesti, mutta jälkimmäisestä jätin vetoketjun kaitalehuolittelun pois ja muutin koko vetskarin paikkaa, sekä vuoritin hupun. Kumpaakin kavensin hieman. Jumppisten koko on 62 cm.
Kaava: Ottobre 4/2012
Kankaat: vaaleanpunainen luomujoustocollege, resori ja vetskari Kangaskapinasta,
harmaa college, resori, jääkarhutrikoo ja vetskari Porin Eurokankaasta