torstai 24. marraskuuta 2011

Luumurahka



Mielestäni tein viime vuonnakin jonkinlaista luumurahkaa, mutta täältä en sitä löytänyt, liekö jäänyt silloin päivittämättä.. Nyt kuitenkin taas tein luumurahkaa, joten tässäpä ohjetta.. Tein ohjeen nelinkertaisena, kun syöjiäkin on paljon siellä, minne tämä tänä iltana päätyy.. ;) Alla oleva ohje on kuitenkin yksinkertainen:


 




 


2 1/2 dl Flora Vispiä


250 g maitorahkaa


150 g luumuhilloa (joulutorttuihin käytettävää!)


1 tl vanilliinisokeria


1/4 dl sokeria


 


Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, luumuhillo ja sokerit. Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin.

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Arvontavoitto



Sokerihiiren koti järjesti taannoin syksyllä omena-aiheisen arvonnan, ja kerrankin onni potkaisi meikäläistä!! :) Eilen saapui pakettikortti, ja hetihän paketti oli haettava. Paketti sisälsi seuraavaa:


 




 


- Hyytelösokeri Multi


- Kinuskin ja omenan makuinen purkkapussi


- Valkoinen lohikäärme - valkoinen tee, omenan, päärynän ja grenadiinin aromit


- Omena-marmeladi


- Vihreä marsipaani


 


Sokerihiiren kotiin oikein paljon kiitoksia mukavasta paketista!! Tuota hyytelösokeri multia olen halunnutkin jo pitkään kokeilla, mutten koskaan ole muistanut sitä ostaa... Jospa pikapuoliin testaisi... :)


 


Linkitys ei näemmä vieläkään toimi, mutta tässä osoite tuonne Sokerihiiren kotiin: http://sokerihiirenkoti.vuodatus.net/


 


Tässä kuva maanantailta (21..11.2011), jolloin satoi ensilumi. Yksi sitkeä kehäkukka sieltä lumen keskeltä kurkisteli: (ja yhä edelleen siellä tönöttää, nyt vain mustassa maassa..)


 



Minttusuklaakakku



K-marketin viimeviikkoisessa mainoksessa oli minttusuklaakakun ohje, ja sitähän oli ihan pakko heti kokeilla.. Ja hyvää olikin.. Muuten tein ihan ohjeen mukaan, mutta koska en kaupasta löytänyt minttusuklaarakeita, käytin niiden sijasta Pätkiksiä.. Ja hyvää tuli tästäkin!!








200 g voita


2 dl sokeria


3 kananmunaa


3 dl vehnäjauhoja


1/2 dl tummaa kaakaojauhetta


2 tl leivinjauhetta


2 tl vaniljasokeria


1/2 pss (à 200g) Pirkka minttusuklaarakeita (käytin 6 Pätkis-patukkaa)




Voitele ja jauhota (1,8l) kakkuvuoka. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Rouhi minttusuklaarakeet ja sekoita taikinan joukkoon. Paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 50 min. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Ensimmäiset joulupiparit



Ensimmäiset joulupiparit tehtiin jo viime viikolla, uutta ohjetta kokeillen. Tarkoitus oli tehdä pari piparipaloautoa, mutta siihen tarkoitukseen tämä taikina oli liian pehmeää.. Mutta hyviä piparkakkuja näistä kyllä tuli!


 




 


1/2 dl vettä


2 dl siirappia


3 dl sokeria


2 tl kanelia


2 tl neilikkaa


2 tl pomeranssia


2 tl inkivääriä


250 g voita


3 kananmunaa


1 rkl soodaa


2 dl perunajauhoja


n. 10-11 dl vehnäjauhoja


 


Kiehauta vesi, siirappi, sokeri ja mausteet. Anna voin sulaa joukkoon. Jäähdytä hyvin. Vatkaa sitten munat yksitellen joukkoon esim. puuhaarukalla. Lisää lopuksi sooda-jauhoseos. Laita taikina yöksi jääkaappiin maustumaan. Paista... olisinko paistanut kiertoilmalla 175 asteessa reilu 5 min.

maanantai 14. marraskuuta 2011

Isänpäiväkakku 2011



Tässä tämänvuotinen isänpäiväkakku. Pohja oli valmiina pakkasessa, enkä mitenkään pysty muistamaan mitä varten sen alunperin olin tehnyt ja miksi se pakkaseen oli joutunut.. :) Kuvat oli taas vähän huonosti onnistuneita, jota ei tietenkään kameran näytöltä huomannut, ja tänään töistä tullessa ei kakkua enää ollut joten paremmista kuvista ei nyt voi kun haaveilla! :) Nyt kun vaniljakreemijauhe oli loppu, jouduin pursottelemaan kerman ilman sitä ja toteamaan, että hyvinhän se onnistuu ilman kreemijauhettakin...












Pohja sokerikakkupohja (luulisin olevan 6 munan pohja)


Kostutus maito + vanilliinisokeri


Täyte suklaamousse


Päällinen appelsiinin makuinen suklaaganaghe + valkosuklaa


Pursotukset 2 prk Flora Vispiä




Suklaamousse:


6 liivatetta (itse laitoin 4 ja oli liian vähän, jäi liian löysäksi!!)


1 dl maitoa


150 g maitosuklaata


4 kananmunaa


4 rkl sokeria


4 dl kuohukermaa


2 tl vaniljasokeria




Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoittele tasaiseksi. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä. Vaahdota silläaikaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaaseos munasokerivaahtoon. Yhdistä vielä kermavaahto munasokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Tästä määrästä riittää ainakin kolmeen väliin aika reilu kerros. Kakku kannattaa koota irtopohjavuoan renkaan sisään ja antaa hyytyä vähintään muutaman tunnin, mieluiten yön yli.




Suklaaganaghe:


1/2 dl kuohukermaa


100 g Fazerina-suklaata




Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi. Vetelin heti päällisen levittämisen jälkeen sulatetulla valkosuklaalla viivoja poikittain kakun pintaan, ja sen jälkeen sukkapuikolla (pestyllä sellaisella :)) toiseen suuntaan, vuoroin ylös ja vuoroin alas.. Ja nyt en muista mikä tuon kuvion nimi olikaan, kertokaa joku.. :)






Ja tässä eskarilaisten tekemät isäinpäivälahjat: (harmillista vain, ettei lahjan saaja voi sietää sinappia..) Ü







torstai 10. marraskuuta 2011

Mustikkamuffinit ja -kakku



Piimä piti saada käytettyä pois, joten reseptikirjaa selaamaan.. Löytyi mustikkamuffineitten ohje, joka meni testiin..  Tein ohjeen kaksinkertaisena, jotta sain enemmän muffareita.. Mutta.. en ottanut huomioon että nämä ohjeet olivatkin tavallista isompiin vuokiin, joten taikinaa sitten tuli.. Kun muffinivuoat loppui, paistoin loput pienessä kakkuvuoassa..


 




 




 


Mustikkamuffinit (ohje yksinkertaisena, tulee n. 18 kpl)


 


360 g (5 1/2 dl) vehnäjauhoja


370 g (4,4 dl) sokeria


1 tl suolaa


1 1/2 tl leivinjauhetta


1/2 tl ruokasoodaa


3, 75 dl piimää


1 kananmuna


2 tl vaniljasokeria


70 g voita sulatettuna


250 g (3,5 dl) mustikoita


 


Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja sooda kulhoon ja sekoita. Sekoita kannussa keskenään piimä, kananmuna ja vaniljasokeri. Kaada seos hitaasti jauhojen joukkoon ja vatkaa ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada mukaan voisula ja vatkaa, kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut muihin aineksiin. Käännä sitten koneen teho suuremmalle ja vatkaa taikina tasaiseksi ja sileäksi. Sekoita lopuksi puukauhalla varovasti joukkoon mustikat, niin että ne leviävät tasaisesti taikinaan. Lusikoi taikina muffinivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista muffineita uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat kimmoisilta. Muffinin keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna muffinien jäähtyä hetki muffinipellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Ohje on kirjasta Leivonnaisia herkkusuille.


 


Kakkuvuoassa paistoin 170 asteessa muistaakseni 50-60 minuuttia.