Tänään on talviturkki heitetty jokeen ja herkuteltu enemmän kuin olisi järkevää.. :) Vietimme siis kaksosten 14v ja pikkuveljen 5v syntymäpäiviä ja synttäreille leivoin suklaisen kakun. Kakkupohjan ohje on
Suklaapossun mielettömän mehevä suklaakakkupohja. Halkaisin pohjan kahteen osaan, (ohjeesta poiketen kostutin pohjat vaniljamaidolla) ja väliin laitoin pätkismoussea. Päälle tein suklaaganachen ja reunoiltaan tämä on tällainen naku-versio.. Päälle kippasin kolmesta pussista erilaisia karkkeja. Pohja kannattaa tehdä pari päivää ennen tarjoamista ja täyte päivää ennen. Ganachen voi tehdä päivää ennen tarjoamista, tai vasta tarjoilupäivänä. Jos ganachella haluaa kuorruttaa myös kakun sivut, kannattaa ohje vähintäänkin tuplata.
Pohja:
50 g tummaa suklaata
125 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl leivontakaakaota
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun, n. 24 cm irtopohjavuokaan ja paista 170 sateisessa uunissa n. 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppuvaiheessa, jotta pinta ei pala. Anna jäähtyä.
Pätkismousse:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl Pätkis-suklaalevyä (200 g)
Sulata suklaat varovasti mikrossa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa.
Suklaaganache:
0,5 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
Kiehauta kerma kattilassa ja paloittele suklaat kermaan sulamaan, sekoittele välillä.