Leivoimme lauantaina myyjäisiin ohrarieskoja, ja itse kokeilin ohjetta jo aiemmin viime viikolla. Saamassani ohjeessa oli vehnän ja ohran määrät vahingossa päinvastoin kuin piti, mutta hyvää rieskaa siitäkin tuli. :) Alla olevassa ohjeessa jauhojen suhde oikein..
Ohrarieska
n. 16 kpl
1 l kylmää vettä
4 tl suolaa
1/5 tl leivinjauhetta
200 g (3dl) vehnäjauhoja
800 g (14-15dl) ohrajauhoja
Laita uuni kuumenemaan 300 asteeseen. Sekoita ensin suola veteen ja lisää jauhot ja leivinjauhe. Älä vaivaa taikinaa, sekoita vain mahdollisimman nopeasti sekaisin. Taikina on todella löysää. Ripottele pellille leivinpaperin päälle ohtajauhoa, nosta ruokalusikallinen taikinaa jauhojen päälle ja taputtele taikina jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista 300 asteisessa uunissa kunnes rieskat saavat tummia laikkuja pintaansa (8-15 minuuttia). Aika on niin uunista ja rieskojen paksuudesta riippuvainen, että oikean paistoajan löytää vain kokeilemalla.