Ennen juhannusta päätin keittää lopuista raparpereista hilloa. Poika lähti innokkaana raparperin hakuun, ilmoitti tullessaan jättäneensä kolme vartta omia leipomuksiaan varten vielä kasvamaan.. Sielläpä kasvavat edelleen.. :)
Kolme ja puoli litraa kuorittuja ja pilkottuja raparpereja sitten tuli ja siihen lisäsin kilon hillosokeria. Melko kirpakkaa hilloa sain, mutta juuri passelia esimerkiksi itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa.
Raparperihillo
n. 1 ½ l valmista hilloa
3 ½ l kuorittuja ja pilkottuja raparperinpaloja
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
Kuori ja pilko raparperit pieniksi. Laita kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri pienissä erissä ja keitä pienellä teholla kunnes raparperit on hienona mössönä, noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Kuumenna sillä aikaa lasitölkit esim. 100 asteisessa uunissa. Tölkitä hillo kuumiin lasitölkkeihin ja sulje kannet. Hillo on vielä tässä vaiheessa melko löysää mutta sakenee jäähtyessään.