Tyttövauvan rotinoille tein appelsiininmakuista suklaapiirakkaa.. Pohjan tein kahteen kertaan, kun eka en muistanut laittaa appelsiinia ollenkaan pohjataikinaan (eli tein muuten samalla ohjeella mutta ilman kuoriraastetta, ja mehun tilalla maitoa).. Mutta näinpä saatiin myös itselle piirakka!! :) Kuvista en saa sitten tekemälläkään enää nykyään hyviä.. Täytyis oikein opetella kameran käyttöä tai katsoa josko siinä vieläkin on linssissä jotain suttua...

Appelsiininmakuinen suklaapiirakka
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
1 appelsiini (=mehu ja kuoriraaste)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
1/2 dl kuohukermaa
4 kpl Fazerina-patukkaa (á 37 g)
Sulata pohjaa varten voi. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Purista appelsiinista mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu voi, appelsiinimehu, kuoriraaste ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun (ja jauhotettuun) pyöreään piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Kuumenna kuorrutetta varten kerma kattilassa höyryäväksi ja paloittele suklaapatukat sekaan. Kun suklaa on sulanut, sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita nopeasti (jämähtää äkkiä)!! Anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa.






















) Kameran tietenkin unohdin kotiin, mutta onneksi yhdellä siskoistani oli kamera mukana ja sain otettua muutaman kuvan jotka nyt sain sähköpostin välityksellä itselleni!! (Ja näitä kuvia odotin koko viikon kuin kuuta nousevaa..:) ) Erityistä toivetta ei sisällön tai minkään muunkaan suhteen ollut, joten tein sitten ihan oman pään mukaan.. Omppuhilloa on niin paljon pakkasessa että siinäpä sisältö.. Tein omenamoussea, mutta ehkä odotin jotain liikaa, kun maku ei ollut minusta ihan paras mahdollinen, ihan ok kuitenkin.. Alunperin suunnittelin päällystää kakun sokerimassalla, mutta kun sitten mennessä sain automatkalla migreenin, muutin suunnitelmaa.. Ei ollut illalla enää täyttämisen jälkeen voimia tehdä päällystä, ja juhlat (tai konfirmointi kirkossa) alkoi seuraavana päivänä niin aikaisin että tein nopeammin kermapäällysteen.. Pohja on 10 munan pohja, ja päällimmäinen sydän 4 munan pohja. Sydämen nostaminen meinasi tuottaa muutaman harmaan hiuksen, mutta isän ja neljän lastan avulla nosto onnistui lopulta hyvin! :) Nyt vasta kuvasta huomaan miten kamalan vinoon pursotukset onkaan mennyt :( , mutta toivottavasti sitä ei oo kukaan vieraista niin tarkkaan tarkastellut!! Aika tyytyväinen olen kuitenkin ensimmäiseen kerroskakkuuni, jospa joskus vielä saisi tilaisuuden koittaa sokerimassapäällysteistä kerroskakkua! 
