keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Rahkaletut

Sain ison (5kg) ämpärillisen rahkaa jossa parasta ennen -päiväys oli juuri mennyt. Noin puolet siitä sain lahjoitettua eteen päin, mutta melko paljon sitä minullekin jäi. Kahtena aamuna tein smoothieta isot satsit ja äsken kokeilin tehdä kotijoukoille lounaaksi ystäväni vinkkaamia rahkalettuja. Ruoaksi tehtynä olivat ehkä hieman liian makeita (ainakin minun makuuni), mutta muuten kyllä tosi hyviä! Ohje löytyy täältä.
Rahkaletut

2 dl maitorahkaa
4 kananmunaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria

voita paistamiseen


Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Paista lettupannulla pieniä lettuja. Tarjoa vaikkapa mansikkahillon kanssa.

Rahkaämpärin kanssa sain myös toisen ämpärin. Siinä oli 4,5kg tuorejuustoa jossa niin ikään oli parasta ennen -päiväys juuri mennyt.. :D Sitäkin olen yrittänyt saada kulumaan. Olen mm. leiponut pakkaseen valmiiksi täyte-, juusto- ja hyydykekakkuja ensi kuussa alkavaa synttäriputkea ajatellen.. Ehkäpä niistä kuullaan vielä myöhemmin jos hyvän makuisiksi osoittautuvat.

perjantai 8. helmikuuta 2019

Täytekakku 40-vuotiaalle

Mieheni veljelle järjestettiin yllätyksenä synttärit ja minulta pyydettiin kemuihin täytekakku. Kakussa on 12 munan kakkupohja, välissä mansikkasurvosta ja suklaamoussea. Kakkujen koristeleminen ei ole mun vahvinta osaamisaluetta ja nytkin meinasi mennä sormi suuhun kun kaupasta ei tuoreita mansikoita saanutkaan mitä olin koristeeksi suunnitellut.. 3-vuotias tyttäreni päätti puolestani mitä koristeita kummisetänsä kakkuun ostetaan ja niin vain kakku sai kuin saikin koristeet päälleen.. :)
Tämä olikin vuoden ensimmäinen kakku, ja pitkän tauon jälkeen pursotusjälki on taas vähän mitä sattuu.. Mutta kevät on meidän perheessä syntymäpäivien aikaa joten harjoitusta on luvassa!