Huhtikuun me-lehdessä oli tälläisen kakun ohje, ja ajattelin heti että tuo on pakko testata.. Kovat oli odotukset kakun suhteen, mutta tämä oli kyllä makunsa puolesta todellinen pettymys.. :/ Kakku oli kuiva vaikka laitoin kostuketta yli tuplasti enemmän kuin ohjeen mukaan piti.. Polly Original -karkit tietenkin kovettui jääkaapissa eivätkä olleet kakussa enää niin hyviä.. Jätin sitrusliköörin pois ja korvasin sen sitruunamehulla. Jos joskus tekisin tätä kakkua uudestaan, vaihtaisin pohjan ehdottomasti normi täytekakkupohjaan, (ja silloin toki riittäisi tuo kostukkeen määrä..) ja karkkien sijaan laittaisin ehkä rouhittua suklaata.. Koristelut tein ihan ohjeen mukaan ja se olikin melkein ainoa mistä tässä kakussa tykkäsin.. Vaikka kyllä kakku silti syötyä tuli, mutta muokattavaa tässä ohjeessa olisi paljon jos sitä vielä joskus tekisin!! :) Yksikään kuva ei taaskaan ollut onnistunut, mutta tässä paras niistä.. Ja alla oleva ohje on se alkuperäinen..
Kahden suklaan pääsiäiskakku
vuoan voiteluun:
2 rkl margariinia tai voita
1 rkl korppujauhoja
pohja:
200 g margariinia tai voita
2 dl ruokokidesokeria tai sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna
1 appelsiinin kuoriraaste
kostutus:
1 dl appelsiinista puristettua mehua
1/2 dl sitruslikööriä
1/4 dl sokeria
täyte:
3 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinista puristettua mehua
1/4 dl sitruslikööriä
3 1/2 dl Flora Vanillaa
250 g Pandan valkosuklaata sulatettuna
1 pss (200 g) Polly Original -makeisia
kuorrutus:
1 1/2 dl Flora Vanillaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
koristeluun:
5 Kinder-suklaamunaa
1/2 tl kaakaojauhetta
Voitele ja leivitä tasapohjainen, halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoka. (Minä tein 23 cm vuokaan..)
Valmista kakkupohja huoneenlämpöisistä aineksista. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe, lisää seos vaahtoon ja sekoita hyvin. Lisää suklaarouhe ja appelsiinin kuoriraaste taikinaan lastalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia ennen kumoamista. Anna kakkupohjan jäähtyä läpikotaisin ennen kakun täyttämistä.
Sekoita kostutusliemen aineet niin että sokeri liukenee.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 15 minuuttia. Puserra liotusvesi hyvin pois ja sulata liivatteet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita likööritilkka joukkoon. Sulata valkosuklaa varovasti esim. mikrossa. Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike, lisää appelsiini-liivateliemi sekä haalea suklaasula vaahtoon koko ajan hyvin vatkaten.
Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja taittele leivinpaperista korotusrengas kakkuvuoan sisälaitaa kiertämään. Aseta ensimmäinen kakkulevy vuokaan, kostuta ja annostele kolmasosa täytteestä ja karkeista kakkulevyn päälle. Jatka seuraavien kakkulevyjen kanssa samoin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.
Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja leivinpaperi. Sulata suklaa varovasti. Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike, lisää haalea suklaasula joukkoon hyvin vatkaten. Peitä kakun pinta pehmeästi aaltoilevalla suklaavaahtokerroksella. Siirrä suklaavaahdon loppu tähtityllalla varustettuu n pursotinpussiin ja pursota kakun pinnalle ruusukkeita. Avaa suklaamunat, lohko puolikkaat ja koristele pinta palasilla. Siivilöi ohut kerros kaakaojauhetta pinnalle. Laita kakku pariksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoamista.
Omat muistiinpanot:
- pohjana toimisi paremmin tumma täytekakkupohja
- isommalla, 23 cm vuoalla meidän uuni paistoi pohjan noin 40 minuutissa
- leikkaa 23cm vuokaan tehty pohja vain kolmeen osaan
- suklaakarkkien tilalle suklaarouhetta