maanantai 3. huhtikuuta 2017

Kirjotut vieraskirjan kannet

Joulun aikaan lapsuuskodissani käydessämme havaitsin, että äidin ja isän vieraskirjassa alkaa takakansi häämöttää. Siitäpä nappasin mukaani idean kevääksi, äidin syntymäpäivälahjaksi. Kankaiset, kirjomalla kuvioidut kannet tulivat mieleeni hieman myöhemmin, kun kirjomisen löysin. Vieraskirjan kävin hakemassa alkuvuodesta kirjakaupasta ja niin pääsin työstämään kansia. Kirjoin kuviota pieni pätkä kerrallaan, sillä minä onnistun kaikkea kivaa tehdessäni saamaan muuten hartiaseutuni niin pahaan jumiin..

En omista kirjontakehystä, enkä sellaisen kanssa kirjomista ole koskaan edes kokeillut. Paksuhkon pellavasekoitekankaan taakse silitin tukikankaan, eikä kuvio onneksi alkanut kiristämään mihinkään suuntaan vaikkei kehystä ollutkaan.
Menneenä viikonloppuna juhlimme oman väen kesken äidin pyöreitä vuosia. Menimme yllätyksenä kotiin kakut ja muut herkut mukanamme. Viimeisinä päivinä ennen yllätysjuhlia oli yksi jos toinenkin meinanut möläyttää juhlista äidin kuullen, mutta taisipa yllätys kuitenkin loppuun asti säilyä. :)

11 kommenttia:

 1. Voi kuinka upea! Olet tehnyt tuon häivepistoin eikö vain? Sillä saa kyllä hienon näköisesti pintaa täytettyä, minäkin olen yhden pussukan kuvion tehnyt sillä tavalla 20 vuotta sitten :). Kirjonnat sopivat kyllä kauniisti erilaisten kirjojen kansiin. Ihanat yllätysjuhlat olette järkänneet teidän äidille <3. Tuosta kirjontakehyksestä vielä piti sanomani, se kannattaa kyllä hankkia, minusta ainakin kirjominen on sen avulla helpompaa (ja hieman nopeampaakin) kun kangas pingottuu suoraksi eikä pääse elämään käsien välissä. Itsekin joskus kirjoin ilman kehystä, mutta nykyään tykkään kyllä sitä käyttää. Poikkeuksena se, että hardanger kirjonnan olen tehnyt kyllä ilman kehystä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on nuo pistojen nimitykset vähän hakusessa vielä, mutta kyllä nuo taisivat häivepistoja olla. :) Täytyykin katsella sillä silmällä, jos kirjontakehyksen joskus löytäisi..

   Poista
 2. Tosi upea vieraskirja. Ihan erilailla persoonallinen, kun kirjoit siihen uudet kannet. Mukavan kuulloiset juhlat, yllärijuhlat on ihan parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Samaa mieltä, että yllärijuhlat on parhaita.. :)

   Poista
 3. Onpa upeat uudet kannet vieraskirjassa! Kauniisti kirjottu lintu ❤

  Mukavan kuuloiset juhlat teillä ollut siellä. On ihana yllättää!

  VastaaPoista
 4. Ihana lahja.😍
  Vieraskirja on kiva; lapsuudenkodissani huolehdittava vierailta aina muistoksi nimi siihen. Se on kyllä mielenkiintoinen muistojen kirja.

  Ihana yllättää rakkaita ihmisiä! 😚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Vieraskirjoja on kyllä mukava myöhemmin lueskella.

   Poista
 5. Ihana lahja.😍
  Vieraskirja on kiva; lapsuudenkodissani huolehdittava vierailta aina muistoksi nimi siihen. Se on kyllä mielenkiintoinen muistojen kirja.

  Ihana yllättää rakkaita ihmisiä! 😚

  VastaaPoista
 6. Voi, tosiaan vieraskirjat! Mainio tapa, joka on tainnut nykyisin jäädä vähän unohduksiin. Ihana lahjaidea ja kauniit ja persoonalliset kannet olet siihen kirjonut. Minulla on ollut nyt muutaman viikon käytössäni elämäni ensimmäinen kirjontakehys. Tekee kyllä työskentelemisestä helpompaa. Hurjan siisti on kuitenkin lopputulos tässä kirjontatyössä, vaikka kirjoitkin ilman kehystä. Ihanan symppis tuo lintu ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tahtoo itselläkin nykyään unohtua vieraskirjan tarjoaminen vieraille. Omasta vieraskirjastamme alkaa myös pian sivut tulla täyteen ja olenkin miettinyt, hankkiako uutta vaiko ei.. :) Jos tulee hankittua, niin todennäköisesti tekisin itsellekin uudet kannet kirjomalla..

   Kiinnostaa kyllä tuo kirjontakehys. Tässä oli sen verran paksu tuo kangas ja siinä lisäksi tukikangas, niin aika siisti tuli. Ohuempien kankaiden kanssa onkin vähän hankalampaa ilman kehystä. Kyllä sellainen vielä täytyy hankkia! ;)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..