sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Lasten tekemä isänpäiväkakku 2012


Tänä vuonna kakun teossa menin kyllä helpoimman kautta.. Pohjat oli valmiita, eräältä pakastimen tyhjääjältä saatuja. Keitin itse väliin tulevan "moussen", ja lapset hoitivat loput. Kerma loppui vain vähän kesken, olisi pitänyt vatkata sitä tuplaten tai sitten antaa lapsille pienempi tylla.. :) Kakun sisällä on minttumoussea ja banaania, reunoilla Flora Vispiä. Koristeet lasten asettelemia jämäkoristeita.


Minttu"mousse"

2 dl kuohukermaa
2 pss Pätkiksiä

Kuumenna kerma kiehuvaksi, lisää pätkikset ja sulata hiljalleen. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. (Mousse kannattaa valmistaa mieluiten edellisenä päivänä.) Seoksen jäähdyttyä vaahdota sähkövatkaimella. Moussesta tulee tosi paksua. Siihen olisi voinut tässä vaiheessa vaahdottaa vielä purkillisen vispikermaa, mutta me laitettiin se nyt tällaisenaan..

5 kommenttia:

  1. Kiitos, postilaatikossa oli eilen ihana suklainenlähetys... syötykin jo ;) Nams =)
    Onnea tänne uuteen blogiin!!

    VastaaPoista
  2. Oleppa hyvä! :) Kiitos, katsotaan millä tahdilla tämä päivittyy, varmaan yhtä hitaasti kuin vanhakin viime aikoinaan.. :D

    VastaaPoista
  3. Löysin tieni tänne. Kivoja leipomuksia. Ja nuo neulemekot, ihastuttavia! :)
    Mukavaa talven ja joulunodotusta sinne rannikolle.
    pohjolan pääkaupungista toivottaa kämppiksesi kymmenenvuoden takaa :)

    VastaaPoista
  4. Heli, ihanaa, että täällä käy ihan "oikeitakin" tuttuja!! Mukavaa joulunodotusta myös sinulle! :) (Onko siitä todella jo 10 vuotta.. käsittämätöntä miten nopeasti vuodet vierii!!)

    VastaaPoista
  5. Niin ne vuodet vierii huimaa vauhtia. Oispa mukava taas nähä jossain op."tyttöjen" viikonlopussa. Toivotaan että ensi keväänä taas saadaan järkättyä.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..