lauantai 22. helmikuuta 2014

Gluteeniton kinderpiirakka

Tein muutama päivä sitten tämän mielettömän hyvän kinderpiirakan gluteenittomana versiona.. Olen aiemmin tehnyt vehnäjauhoista, ja jännäsin vähän miten hyvin tämä onnistuu kun tuntuu että saan gluteenittomista leipomuksista aina niin hajoavia.. Tämä pysyikin yllättävän hyvin koossa, vaikka oli toki hiukan hajoavampaa kuin normi vehnäjauhoista leivottu piirakka. Olen pitänyt pakastimen ylintä lokeroa gluteenittomia leivonnaisia varten, mutta kesällä jouduin sullomaan senkin täyteen marjoja.. Nyt kun olen koittanut urakoida marjoja kiisseleihin, puuron päälle ja leipomuksiin, on ylälaatikoonkin tullut tilaa ja onpa nyt tullut sitten leivottuakin gluteenittomia vierasvaroja.. Ja elän siinä toivossa että tätä jäisi muutama pala sitten ristiäisiinkin ettei ihan kaikkea tarvi silloin alkaa leipomaan.. :) Reseptin nappasin nyt täältä, mutta on julkaistu aiemmin myös omassa blogissani, täällä (kaipaisi vähän päivittämistä tuokin sivu, kuten kaikki muutkin alunperin vuodatuksessa kirjoitetut tekstit)..
 
 

Gluteeniton kinderpiirakka
 
6 dl sokeria
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl vanilliinisokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl leivontakaakaota
3 dl kuumaa vettä
300 g margariinia sulatettuna
4 kananmunaa
 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini jauhoseokseen vuorotellen. Sekoita viimeisenä kananmunat taikinaan. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 20-35 min. (Alkup. ohjeessa siis 30-35 min, mutta meidän uunilla tuo 20 min riitti hyvin...) Jäähdytä piirakkapohja hyvin.

Voikreemi:

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vanilliinisokeria
2 keltuaista

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi, lisää keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä kreemi jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja laita piirakka hetkeksi kylmään jotta kreemi kovettuu ja ettei sula suklaa sekoitu kreemin joukkoon.

Kuorrutus:

200 g Fazerin sinistä (minä laitoin yht. 300 g)

Sulata suklaa varovasti esim. mikrossa. Levitä kreemin päälle pienissä erissä. Kun kreemi on kylmää, suklaa jähmettyy tosi nopeasti joten ei kannata kaataa kaikkea suklaata kerrallaan piirakan päälle vaan pieni alue kerrallaan.. (siksi siis tuo +100g suklaata..) :)

Leikkaa piirakka paloiksi suklaan levittämisen jälkeen ja laita piirakka sitten vielä hetkeksi jääkaappiin jotta suklaa kovettuu. Suklaan kovettumisen jälkeen piirakka on hankalampi leikata.

4 kommenttia:

  1. Kokeilin eilen ja aivan älyttömän hyvää oli! Loistava pääsiäisherkku suklaamunien rinnalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä juuri sitä - älyttömän hyvää! :) Kiitos Sara!

      Poista
  2. Tein juhannukseksi. Ei kohonnut. En tajua, mikä meni mönkään. Muistin kyllä leivinjauheenkin eikä se ollut vanhaa... Onneksi ihana kuorrute pelastaa paljon ja hyvin näyttää kelpaavan omalle väelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää ettet saanut piirakkaa kohoamaan.. :/ En kyllä osaa arvella mikä olisi voinut mennä vikaan.. Onneksi et kuitenkaan roskiin joutunut heittämään vaan tulee kuitenkin syödyksi. Kiitos kommentistasi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..