torstai 6. maaliskuuta 2014

Gluteenittomat valkosuklaa-mantelikeksit

Viime aikoina on tullut kokeiltua useampia gluteenittomia reseptejä. Tänään testasin makuja.fi -sivulta löytynyttä suklaapähkinäkeksien ohjetta vähän muokaten. Pähkinöitä ja tummaa suklaata en viitsinyt varta vasten lähteä kaupasta hakemaan ja kun kaapissa sattui olemaan valkosuklaata ja mantelirouhetta niin niillä mentiin.. Joten näistä tulikin valkosuklaa-mantelikeksejä.. Joskus täytyy kyllä testata myös tuota alkuperäistä ohjetta!



Gluteenittomat valkosuklaa-mantelikeksit  n. 18 kpl
 
100g voita
1 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa (ensi kerralla laitan vähemmän!)
130 g Pandan valkosuklaata
1/2 dl mantelirouhetta
 
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää suola ja jauhoseos ja sekoita. Rouhi valkosuklaa puukolla karkeaksi rouheeksi, sekoita mantelirouheen kanssa taikinaan. Laita taikinaa nokareina (1-2 rkl) pellille leivinpaperin päälle, jätä kunnolla leviämisvaraa. Paista keksejä n.10 min.
 
Omat muistiinpanot: Meidän uunilla riittää uunin lämmöksi 175 astetta, ja paistoajaksi max 8 min. Keksien reunat tummuu herkästi liikaa, auttaisiko jos taikinan laittaisi esim. isoihin pullavuokiin ja paistaisi niissä? Kokeilen ensi kerralla.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..