torstai 14. elokuuta 2014

Fetajuustovuokaleipä

Sain muutamia viikkoja sitten läjäpäin vanhoja kotiliesiä, kotivinkkejä ja sisustuslehtiä joita olen koittanut parhaani mukaan selailla ja lueskella, ja koettanut ohittaa kaikki reseptit hyvin nopeasti.. Tätä en voinut! :) Ihan kaikkia aineita minulla ei valmiina ollut, mutta kaikki oleellinen kuitenkin löytyi joten aloinpa samantien hommiin.. Yleensä meillä salaateista häipyy fetajuustot (siis salaattijuustokuutiot) alta aikayksikön, ja oletin toki että lapsetkin tästä tykkäis.. Auringonkukansiemenetkin jätin sitä varten pois.. Vaan kuinkas taas kävikään.. Yksikin kysyi että "mist lehdest noin pahoja reseptejä löytyy.." Pahasti näyttää siltä että saan yksin syödä leipäni, mutta tämä oli kyllä niin hyvää että ei yhtään haittaa! :)
 
Suolapurkkia kaivellessa silmiini osui paahdettu sipulirouhe-pussi, jossa oli parasta ennen -päiväyskin jo mennyt. Laitoin kuitenkin sitä kokeeksi toiseen leipään, ja oli kyllä onnistunut kokeilu.. Jauhoja lisäsin ehdä desin - parin verran..
 
Alla ohje. Sulkeissa ne, mitä en laittanut vaikka ohjeen mukaan olisi pitänyt, ja keltaisella se mitä lisäsin.. Ohje löytyi siis Kotivinkin numerosta 10/2004.
 

Fetajuustovuokaleipä
2 kpl
 
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
(1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä)
n. 1 l vehnäjauhoja
2 tl suolaa
½ dl (oliivi)öljyä
(tuoretta tai kuivattua minttua)
200 g fetajuustoa
paahdettua sipulirouhetta
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, kaurahiutaleet, (auringonkukansiemenet) ja suola. Sekoita taikinaan vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi, lisää jauhoja tarvittaessa. Vaivaa taikinaan lopuksi öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinapalat levyiksi. Murustele taikinalevyille fetajuustoa (ja hienonnettua minttua). Pyöritä taikinalevyt tiiviiksi rulliksi ja laita ne öljyttyihin suorakaiteen muotoisiin leipävuokiin. Nostata leivät leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Paista leivät uunin alatasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä leipiä leivinliinan alla noin puoli tuntia ennen kuin leikkaat niitä.
 
 









 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..