keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kaurakookoslastut

Nyt tämä blogi näyttää (ainakin hetkellisesti) palanneen leipomisen maailmaan.. Vain yksi valmiiksi leikelty ompelus odottaa sopivaa hetkeä kaivaa koneet esille, mutta sämpylätaikina kohoaa tuolla juuri parhaillaan. Leipomisia vartenhan tämän blogin aikoinaan perustin, sitten otin mukaan myös neuleet.. Ja nykyään tämä on sitten vähän tämmöinen sekalainen seurakunta kaikenlaisia kädentöitä.
 
Testasin Myllyn Paras ISO kaurahiutale- pussin kyljessä olleen Kaurakookoskeksien reseptin. Hyviä tuli. Oikeastaan ihan törkeän hyviä. Kokeile vaikka:
 

 
 
 
Kaurakookoslastut
30-40 kpl
 
125 g sulatettua voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 ½ dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
3 dl Myllyn Paras ISO kaurahiutaleita
 
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä voin sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele lusikalla nokareita leivinpaperoidulle pellille, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyviltä. Pitäisikin varmaan kokeilla, kun tykkään kookoksesta ja muut ei niin hirveästi, jos sais joskus itsekin nautiskella leipomukset kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oikein kovasti pitää kookoksesta, sitä voi lisätä tuomaan vielä enemmän makua.

      Poista
  2. Pitääpä kokeilla minunkin...kanssasyöjäni ei niin perusta kookoksen mausta....nyyh....ja minä taasen itse niin tykkäisin, siksi kookosleiovnnaiset jääneet melkein kokonaan tekemättä. Piän suuni kiinni, enkä tunnusta jotta näihin tulee kookosta...meneeköhän läpi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika miedosti kookos näissä minusta maistuu. Kannattaa ainakin kokeilla menisikö läpi jos ei kerro siinä olevan kookosta! :) Kiitos Mimmi m!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..