maanantai 11. toukokuuta 2015

Pitkä toppi ihan itselle

Jo ennen joulua ostin tämän trikoonpalan Eurokankaan palalaarista. Silloin ajatuksena oli tehdä siitä kumitytölle jotakin joululahjaksi. Vaan sattuipa niin että kummitytön inhokkiväri on sininen enkä siten voinutkaan tästä hänelle tehdä, niin paljon sinistä kankaassa kuitenkin on vaikka pääväri onkin ehkä vihertävä.. Vaikka kuvat väittävät aivan muuta.. Kangas jäi laatikkoon marinoitumaan. Jossain vaiheessa ajattelin tehdä kaikille kolmelle tytölle yömekot, sillä kuosi näytti minusta soveltuvan parhaiten siihen tarkoitukseen. En saanut kuitenkaan aikaiseksi. Nyt kun olen koittanut saada kangaslaatikkoa vähän tyhjennettyä uusien tieltä, otin ja katselin kankaanpalaa uusin silmin. Alkoi tuntua että saattaisin sittenkin tykätä itsekin tuosta ja onneksi kangasta oli kuitenkin melko iso pala..
Kokeiltavien listalla on ollut jo pitkään vesiputouspääntie. Tähän lähdin kokeilemaan sitä, mutta joko kangas oli hiukan liian paksua siihen tarkoitukseen tai sitten kaavanmuokkaukseni ei vain ihan onnistunut.. Joskus lainasin kirjastosta nimittäin kirjan Joka tyypin kaavakirja, ja siellä oli ohjeet miten peruspaidan kaavasta saa muokattua vesiputouspääntien. No, ainakin puoli vuotta on siitä kun olen palauttanut ko. kirjan kirjastoon ja nyt kokeilin ulkomuistista tehdä kaavan muokkausta.. Voi olla, että muistikin tekee tepposet..
 
No, ihan käyttökelpoisen topin sain kuitenkin aikaiseksi tekemällä etukappaleelle kuminauhakujan ja laittamalla kuminauhan..
Kaavasta voi varmaan sanoa että se on oma, sillä kaavasta mitä lähdin muokkaamaan, ei taida olla jäljellä kuin kädentien muoto.. Hihoja en tehnyt kun kokeilin kaksinkerroin käännetyn kaitaleen käyttökelpoisuutta hihan korvikkeena. Kivasti toimii.
Helmaa pidensin niin paljon kuin kangasta riitti, ja tein vielä jäljelle jääneestä pienestä (mutta riittävän isosta) pätkästä helmaan kaksinkertaisen leveän kaitaleen poikittaiseen langansuuntaan leikattuna. Kankaanlopusta vielä panta yhdelle tytöistä ja kangas tuli käytettyä lähes täydellisesti, jes! (Pannasta ei nyt vain ole kuvaa tarjota..)
 Saatuani topin valmiiksi siskoni ilmoitti sopivasti että tulisi käymään. Niinpä värväsin hänet heti malliksi.. Oma kasvava vatsanseutuni ei ihan mahdu tähän toppiin vielä hetkeen järkevän näköisesti sisälle, vaikka trikoo toki venyy ja paukkuukin.. Kuvissa toppi näyttää kovin eri väriseltä kuin luonnossa on.. Toisaalta voiko sateisen harmaana päivänä sisällä otetuista kuvista paljon muuta odottaakaan..

Kaava: oma
Kangas: Eurokangas

14 kommenttia:

  1. Tämähän näyttää tosi hyvältä, pääntiellä on vähän tuollaista singoallamaista muotoa ja nuo kaitalehihat on ihanat, tykkään itsekin niiden helppoudesta ja kesäpaitoihin sopii mielestäni kivasti. Lämpimästi onnea myös kasvavasta masusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Loppujen lopuksi olen kyllä tosi tyytyväinen, vaikkei se ihan onnistunutkaan mitä lähdin kokeilemaan.. Kiitos onnitteluista! :)

      Poista
  2. Kaunis, todella hyvännäköinen paita. Kaula-aukon kuminauhakiristys on erittäin kivannäköinen. Kuulostaa kivalta tuo vatsanseudun pyöristyminen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuminauha pelastaa paljon! :) Kiitokset, Kanneli!

      Poista
  3. Mainiot muokkaukset ja kaavakokeilut :) Ja oi onnea masun kasvatukseen! Pääseekö täälläkin näkemään söpöjä vauvakuvia ;) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! :) Olen kyllä pyrkinyt siihen etten julkaise lapsista kasvokuvia, mutta toivottavasti söpöjä vauvanvaatteita pääsen jossain vaiheessa esittelemään! ;)

      Poista
  4. Hieno toppi! Ihana väri, raikas ja sopii kivasti kesävaatteeksi :)
    Sylin täydeltä onnea teille! Ihan todella ihana uutinen ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turhaan siis ajattelin kankaan sopivan vain yöpaitakankaaksi.. :) Kiitos paljon Taru kommentista ja onnitteluista! :)

      Poista
  5. Oi, minä jo vähän arvelin, että olisiko täällä iloisia uutisia :). En uskaltanut blogissani vielä kysellä mitään, kun kysyit siitä odotusajan mekon muokkauksesta (voihan sitä muillekin ommella ;)). Onnea <3! Ihana tuo sinun paitasi, kivan pirteä väri ja pääntiestä tykkään minäkin. Kaitalehihoja en olekaan itse kovin monia tehnyt, voisikin johonkin kesävaatteeseen ommella, kun näyttää niin kivalle tässä sinun paitasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! :) Voi olla, että en ehdi mekkoa kuitenkaan niihin juhliin ommella mihin ajattelin, mutta kiva oli kuitenkin tietää mistä löytää helposti muokattavan kaavan jos myöhemmin ehtisi.. :) Kaitalehihat oli kyllä tosi helpot ja yllätyin kyllä miten kivasti ne tällaiseen kesäpaitaan sopiikaan..

      Poista
  6. Kaunis malli ja raikas materiaali henkii kesää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vaateviidakon Pirjo! Kesää odotellessa.. :)

      Poista
  7. Kivan mallinen tämä toppi, kädentiet mukavan erilaiset - tätä ideaa voisin itsekin hyödyntää.

    Onnea ja iloa sinulle vauvan odotukseen! <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..