lauantai 9. heinäkuuta 2016

Prinsessamekko

Puoli vuotta sitten olin siskoni ulkovarastoissa penkomassa talon edelliseltä omistajalta jääneitä kankaita. Idea kummitytön 4-vuotislahjasta syttyi jo silloin siellä aitan hämärissä. Muutaman kuukauden maltoin mieleni, mutta ehti tämä mekko silti pari kuukautta valmiina odottaa tyttösen syntymäpäivää..
Pinkin kankaan materiaalista en ole ollenkaan varma, vaikka se olisi jotakin vähän vahvempaa vuorikangasta. Väri oli kuitenkin niin passeli prinsessamekkoon että siihen sen käytin. Myöhemmin kuulinkin, että pinkki on tytön lemppariväri. Ei värin väliä, kunhan on pinkki..  Muutkin mekon kankaat on lahjoituksena saatuja. Organzaa suunnittelin ensin hihojen lisäksi myös helmaan toiseksi kerrokseksi, mutta tätä tehdessä en keksinyt pussisaumalle nimeä enkä siis löytänyt sellaiselle ompeluohjetta.. Hihoissakin organzan osuudelta on saumurinsaumat sisäpuolella ikävästi näkyvissä..
Koitin metsästellä valmista kaavaa tämän tyyliseen mekkoon, mutta lopulta päädyin muokkaamaan kaavan itse ihan perus trikoopaidan kaavasta kun sopivaa ei löytynyt.

Etu- ja sivukappaleiden väliin ompelin valmista nauhaa lenkeiksi taitettuna. Tarkasti koitin niitä mukamas asetella, mutta näyttäisi osa lenkeistä menneen kuitenkin hieman vinksolleen.. Lenkkeihin pujotin satiininauhaa joka on peräisin ystävältäni. Olin jo kertaalleen käynyt Eurokankaassa satiininauhan lukiessa ostoslistassa. Silti onnistuin sen unohtamaan. Kotona tulin ajatelleeksi ystävääni joka yleensä aina kun hänen kuullen olen jostakin tarpeesta puhunut, on kaivanut kaapeistaan sen mitä milloinkin olen tarvinnut.. Niinpä lähetin hänelle kuvan mekosta ja kysyin löytyiskö mitään tähän sopivaa nauhaa ja tunnin sisällä sainkin oikein kotiin kuljetettuna juuri passelia nauhaa! <3
Laitan lastem roolivaatteisiin aina mieluummin tarranauhaa kuin vetoketjun ja se olikin ainut mitä mekkoa varten jouduin kaupasta hakemaan.
Kaava: oma
Kankaat: saatuja


Vaikka mekko pari kuukautta valmiina odottelikin, en kuitenkaan saanut aikaiseksi sitä kuvata.. Nämä kuvat onkin kiireessä omenapuun oksalla räpsitty ennen mekon paketoimista ja autoon hyppäämistä.. :D

10 kommenttia:

 1. Ihanaa pinkkiä, ihanaa prinsessajuttua, ihanaa leikkiin kannustamista. Hieno juttu kaikkinensa. Ja varmasti kestävämpi kuin kaupan roolivaatteet.

  Ihailen taas tätä sinun yksilöllistä lahjojen ideointia. Hyvä Sinä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hihojen organza ei tule kovin pitkään kestämään, mutta sanoinkin tytön äidille että saksii ne sitten vain pois.. Lyhythihaiseksi ensin tämän suunnittelin mutta näytti niin kivalta että laitoin kuitenkin.. Muutoin toivottavasti kestää leikeissä! :) Kiitos!

   Poista
 2. Ihana! Joka tytön unelmamekko, niin ehtaa prinsessaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihan huippu! Tällaisesta lahjasta ilahtuis jokainen pikkuprinsessa :)

  VastaaPoista
 4. Ihana mekko! Mahtoi päivänsankari ilahtua. Roolivaatteet on lasten mielestä tosi mukavia ja niillä leikitään ihan innoissaan.
  t. Vuodatuksen Purulaari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Roolivaatteet ne kaikista suosituimpia meilläkin on.. :)

   Poista
 5. Ihan täydellinen prinsessamekko väriä ja nyörityksiä myöten :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..