perjantai 12. elokuuta 2016

Nigellan paholaisenkakku

Ensinnä täytyy kyllä sanoa, että onpahan kakulle nimi annettu! Mutta nimestään huolimatta  kakku oli kyllä älyttömän hyvää.. Kakun bongasin ensi kertaa Tarun blogista vuosi sitten mutta vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla viime viikonlopun synttäreille.

Tein kaksinkertaisen taikinan, ajatuksena laittaa se yhteen 26 cm vuokaan. Taikinaa tuli kuitenkin sen verran paljon, että päädyin kippaamaan taikinan kahteen 24 cm vuokaan kun sen kokoisia vuokia minulla sattui olemaan kaksin kappalein. Molemmat pohjat kohottivat keskelle ison mäennyppylän eikä kohouma laskenut paiston jälkeen. Niinpä leikkasin kummankin pohjan tasaiseksi ja kakkua kootessa laitoin leikkauspinnat vastakkain. Pohja siis todella kannattaa paistaa kahdessa samankokoisessa vuoassa, sillä pohja hajoaa helposti käsiteltäessä.

Koskapa tein täytekakusta sellaisen jolle mieheni on "allerginen", piti suklaakakusta tehdä sellainen joka kelpaa myös hänelle. Niinpä en voinut laittaa väliin hilloa vaan tein Ruoka.fi-sivustolta löytyneellä ohjeella puolikkaan annoksen suklaavaahtoa. Suklaavaahto sopi väliin oikein hyvin ja kakku teki kyllä kauppansa! En laittanut kuorrutetta ollenkaan väliin, koska tein pohjan tuplana mutta kuorrutteen kuitenkin yksinkertaisena. Kuorrutetta oli kuitenkin sen verran reilusti, että olisi sitä hyvin riittänyt myös väliin! Alla ohjeet niin kuin minä tein.
Pahoittelut kuvien äärimmäisen huonosta laadusta!
Nigellan paholaisenkakku
kahteen 24 cm vuokaan

100 g tummaa kaakaojauhetta
200 g ruokokidesokeria
500 ml kiehuvaa vettä 
250 g laktoositonta voita
300 g hienosokeria 
450 g vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl ruokasoodaa 
4 tl vanilijasokeria
4 kananmunaa 

Täyte:
100 g Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata
1 iso kananmuna
1/4 dl ruokokidesokeria
1 dl laktoositonta kuohukermaa

Kuorrute:
125 ml vettä 
30 g ruokokidesokeria
175 g laktoositonta voita
300 g Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata rouhittuna

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele kaksi 24 cm vuokaa. Keitä vesi ja laita kulhoon kaakaojauhe ja ruokokidesokeri. Kaada vesi näiden päälle, sekoita ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa voi ja hienosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja vähän jauhoista, vatkaa hetken ja lisää sitten toinen muna ja loput jauhoista. Lisää taikinaan lopuksi lämmin kaakaoneste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista noin 20-30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys.

Aloita heti kuorrutteen teko (tai tee se etukäteen). Laita pannuun vesi, voi ja sokeri, kun voi on sulanut ja seos kiehahtaa ota se heti levyltä pois ja lisää rouhittu suklaa. Heiluttele pannua niin että suklaa peittyy nesteeseen ja anna sen olla rauhassa minuutti, suklaa pehmenee, nyt voit varovasti sekoitella kuorrutetta. Jätä pannu jäähtymään huoneenlämpöön ja sekoittele varovasti usein, sopiva koostumus tulee noin 1-1,5 tunnissa. Kun kuorrute on tarpeeksi vahvaa sen voi levittää kakun päälle.

Suklaavaahto kakun väliin: Paloittele suklaa ja sulata se. Anna jäähtyä. Erottele valkuainen ja keltuainen. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi. Lisää ruokosokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Sekoita 1/4 dl kuohukermaa, keltuainen ja sulatettu suklaa keskenään. Vaahdota loput kermasta. Sekoita valkuais- ja kermavaahto varovasti nostelemalla suklaan joukkoon. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle ja laita toinen pohja täytteen päälle.

13 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Jospa se onkin paholaisenkakku sen vuoksi, että se kaikessa herkullisuudessaan viekoittelee syömään palan jos toisenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se täytyy olla... Kyllä olisi aika monta palaa mennyt, ellei syöjiä olisi ollut niin paljon.. ;)

      Poista
  2. Todella herkullisen ja kauniin näköinen kakku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli kyllä todella herkkua! :)

      Poista
  3. Voi näitä sinun herkkujasi 👍 Niin hyvän näköistä tämäkin 😊

    VastaaPoista
  4. Hyvän näkönen kakky :-)! Ja senverta tummansuklainen, että maistuis meilläkin ;-)

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen kakku! Ja tämä on alkuperäisenä mun ihan lemppari kakkua! Varmasti sunkin versio maistuu ihanalle ;D Mä teen pohjat 20cm silikonisiin vuokiin, muihin en oo ees kokeillut. Siis sitä mäen nyppylää mietin... mutta sulla taisi tulla aika paljon taikinaa per vuoka niin taikina kypsyy ensin reunoilta ja sitten vasta keskeltä. Taikinan laajetessa sen on noustava ylöspäin kun reunat ei enää anna periksi kun ne on jo kypsiä. Siksi varmasti alkuperäisessä ohjeessa pohjat paistetaan erikseen ettei niitä tarvitse leikata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En onnistunut meidän kaupasta löytämään muscovadosokeria joten siltä osin oli pohjan ohjetta pakko muuttaa.

      Okkei, eli siitä siis johtuu kun taikinaan tulee keskelle kohouma.. Mutta näissä mulla oli kummassakin vuoassa taikinaa ehkä 2 cm pohjalla, ei mielestäni kovinkaan paljon..? Täytyypä kokeilla tätä joskus vielä uudemman kerran, kiitos ohjeesta! :)

      Poista
  6. Näyttääpä hyvältä! Täytyy laittaa korvan taakse ja testata sopivan tilaisuuden tullen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehdottomasti kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  7. Näyttää älyttömän hyvältä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..