perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kaukalopussi

Kälyni viestitti tässä taannoin löytäneensä vintiltä useampia pusseja kankaita ja kysyi onko minulla tarvetta kankaille. No, olin juuri saanut omat kangaslaatikkoni siivottua ja vietyä sellaiset laatikontäytteeksi jämähtäneet kankaat koululle (ja ajatellut etten enää ota lahjoituksia vastaan).. Vaan taas huomasin penkovani kankaita, mutta lupasin itselleni että saisin ottaa vain sellaiset kankaat, joille heti keksin käyttötarkoituksen.

Nämäkin, puuvillakankaan ja fleecen olin ensin lykännyt takaisin pusseihin palautusta varten, mutta sitten törmäsin sattumalta kaukalopussin ohjeeseen ja tajusin että sellainenhan me tarvitaan.. Ja niin kaivoin kankaat vielä takaisin ja tein vauvalle turvakaukalon viisipistevöihin sopivan makuupussin.
Piirsin kaavan ja ompelin pussin täältä löytyvin ohjein. Fleeceä oli sen verran vähän, että jouduin lyhentämään pussia alareunastaan jopa 20 cm. Pussi tulee siis jäämään pieneksi nopeammin kuin ihan ohjeen mukaan tehtynä, mutta sehän on vain positiivinen juttu; sitten voin tehdä uuden! :D

Pussi on kyllä ollut tosi kätevä. Ei tarvita irrallista peittoa joka kuitenkin jossain vaiheessa tipahtaa. Autossa nukahtanutta vauvaa ei tarvitse heti nostaa haalarin riisumista varten pois istuimesta, kun makuupussi on haalarin korvike ja sen saa avattua kokonaan. Alle puetaan sen verran sisävaatetusta kuin tarve vaatii.

Pussin jäädessä pieneksi taidan syksyä vasten laittaa uuteen pussiin vielä jotakin tuulenpitävää kangasta väliin ja tietenkin silloin täytyy jo muutenkin laittaa väliin enemmän lämmikettä. Näille kesäkeleille tämä puuvilla + fleece on oikein passeli! Kaavakin taitaa saada pienen muokkauksen ennen seuraavan pussin toteutusta, vaikka on tämä näinkin oikein toimiva.

Kaava: blogista Yksi pieni käsityöblogi
Kankaat & vetoketju: saatuja

***

Kuvien pikkumiehellä on nyt tänään ikää viikon verran. ❤ Kässäpuolella siis kenties pieni luova tauko luvassa, mutta luonnoksissa on muutaman postauksen verran lahjakässäilyjä odottamassa paljastamistaan. :)

16 kommenttia:

 1. Hei
  Onnea virkeännäköisestä pikkukaverista. Toivotaan lämpimämpiä ilmoja.
  Terv. Julie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julie! :) Onneksi ilmat on jo vähän lämmenneet..

   Poista
 2. Voi mikä ihana pikkumies sieltä pussista kurkistaa 😍 lämpimät onnittelut ❤ nuo pussit on kyllä käteviä pikkuvauvoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) On kyllä todella kätevä. En ennen viime talvea edes tiennyt tällaisten olemassaolosta..

   Poista
 3. Oi miten suloinen pikkukaveri 😍 Lämpöiset onnittelut koko perheelle 💕

  VastaaPoista
 4. OIkein paljon onnea ja iloa kotiinne! Virkeät on silmät! <3 Olen ihastellut noiden pussien kätevyyttä lapsenlapsilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Erityisesti talviaikaan uskon tällaisen pussin olevan todella kätevä..

   Poista
 5. Oikein paljon onnea suloisen pojan syntymän johdosta! Iloa kesäänne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mukavaa kesää myös sinne! :)

   Poista
 6. Lämpöiset onnittelut pienokaisesta koko perheelle 💙 Niin tutkivat, sirkeät silmät pikkuisella!😍

  Kaukalopussit ovat kyllä ihanan käteviä ja käytännöllisiä. Ja itsetekemällä niistä saa haluamansa paksuisen. 😊

  VastaaPoista
 7. Paljon paljon onnea! Itsellä ei ole mitään kokemusta noista kaukalopusseista, varmasti olisivat olleet käteviä täälläkin silloin, kun meillä oli vauvaikäisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä pussi onkin tosi kätevä. Vähän harmittaa kun en aiemmin ole tällaisista tiennyt, vaikka turha kai sitä harmitella on.. :)

   Poista
 8. Hirmuisesti onnea sinne suloisesta kääröstä! ❤ Itsellä on aina lasten kanssa ollut "jääkarhupussit" käytössä. Niihin on pieni niin kätevä laittaa! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! ❤ Jääkarhupussi onkin uusi nimitys tälle.. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..