keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Mekot naamiaisiin

Meidän lasten koulussa on ollut perinteisesti viimeisenä perjantaina ennen syysloman alkamista herkkupäivä ja naamiaiset. Juuri koskaan ei meidän lapset ole halunneet naamiaisasuihin pukeutua, mutta tänä vuonna eskarilainen yllättäen halusi.. Lasten roolivaatteet ovat jo pidempään olleet jemmassa (= piilossa) laatikossa, enkä nytkään niitä lähtenyt kaivelemaan koska tiesin suurimman osan siellä olevista roolivaatteista olevan jo pieniä.. Mieluummin lähdin kaivelemaan kangaslaatikoita. :)
Tällä kertaa en pilkkonut etukappaletta kolmeen osaan, vaikka teinkin mekosta yläosaltaan samantyylisen kuin pari edellistä prinsessamekkoa (täällä ja täällä), vaan ompelin etukappaleelle koristenauhoja. Kun sain eskarilaisen mekon valmiiksi, halusi myös tokaluokkalainen naamiaisiin mekon. Eskarilaisen mekko mahtui hyvin myös tokaluokkalaiselle, joten samalla kaavalla tein toisenkin mekon. Mekot ovat kokoa 134 cm. (Niin, tai kaavaahan on käytetty ainoastaan yläosaan ja siitäkin tein kaavasta poiketen vuoritetun. Lisäksi vetoketjun sijasta mekossa on tarranauhakiinnitys.)

Vaikka usein tuskailenkin pursuavia kangaslaatikoita, niin näitä tehdessä taas sen totesin että on se hyvä kun niitä kankaita ja muita tarvikkeita kuitenkin jemmassa on.. Muuten ei näitäkään mekkoja olisi, kun toiveet mekoista niin viime tipassa tulivat. Mekot on kankaiden suhteen oikea sekametelisoppa. Niistä löytyy niin lahjoituksena saatuja (uusia) kankaita kuin kierrätettynä mummun vanhaa verhoa ja tädin vanhaa mekonhelmaa.. Punaisen mekon yläosa jäi minusta kaipaamaan vielä jotakin, mutta aika loppui kesken..
Kaava: yläosa Ottobre 6/2017 "Ponte" juhlamekko 134 cm (110 - 152 cm)
Kankaat: kierrätys- ja lahjoituskankaita
2 kommenttia:

  1. Niin kauniita ja ihania, nämähän menevät juhlamekoista myös <3. Kyllä se tosiaan jonkinlainen kangasvarasto on ihan hyvä olla olemassa, kurjaa inspiraation tullessa on, jos pitää kaupoillle ensin lähteä :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..