torstai 9. marraskuuta 2017

Monikäyttöinen piirakkapohja

Keväällä törmäsin helppoon ja herkulliseen raparperipiirakan ohjeeseen. Tällaiset helpot, vatkaamatta ja vaivaamatta valmistuvat taikinat on ihan parhaita ja tässä plussaa on helppouden lisäksi vielä sekin, että päälle sopii monenlaiset täytteet.. Tätä ohjetta on kuluneiden kevään, kesän ja syksyn aikana tullut käytettyä monet kerrat, sekä kokonaisena pellille että puolitettuna piirakka-/irtopohjavuokaan.. Näissä kuvien piirakoissa täytteinä järjestyksessään raparperi, omena ja puolukka-kookos-fariinisokeri.. Enkä edes osaa sanoa, mikä versio olisi paras... :)

Pohja:
(pellillinen)

6 dl sokeria
6 dl piimää (tai jotakin muuta hapanmaitotuotetta)
200 g sulatettua voita
10 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta

Täyte 1:
5 raparperinvartta pilkottuna
kanelia ja sokeria

Täyte 2:
5 lohkottua omenaa
kanelia ja sokeria

Täyte 3:
200 g puolukkaa
1 dl kookoshiutaleita
fariinisokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita piimä ja sokeri, lisää sulatettu rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi, levitä pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle haluamasi täytteet ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..