Mieheni toi kaupan kalatiskiltä ison savustetun lohen. Maku ei ollut paras mahdollinen ja hän meinasikin että "no kyllä kanat syö".. No minähän en toki siihen suostunut että hyvä kala olisi kokonaan kanoille syötetty, mutta enpä myöskään olisi sitä yksinäni jaksanut syödä vaikka lohta rakastankin. Niinpä päätin osan kalasta laittaa piirakkaan ja teinkin kaksi lohipiirasta.
Ohjeen löysin Kalaneuvokselta ja alla oleva ohje on minun versioni siitä. Juustoraastetta mulla tosin tuli vähän reilusti, kun luin ohjeesta että 4 dl ja kun olin jo lykännyt piirakat uuniin ja vilkaisin ohjetta uudelleen, oli ne desit muuttuneet ruokalusikallisiksi.. :D
Ohjeen löysin Kalaneuvokselta ja alla oleva ohje on minun versioni siitä. Juustoraastetta mulla tosin tuli vähän reilusti, kun luin ohjeesta että 4 dl ja kun olin jo lykännyt piirakat uuniin ja vilkaisin ohjetta uudelleen, oli ne desit muuttuneet ruokalusikallisiksi.. :D
Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl juustoraastetta
3 rkl vettä
Täyte:
200 g savustettua lohta
1 dl sipulisilppua
125 g kirsikkatomaatteja
3 kananmunaa
2dl kermaa
1 dl maitoa
2 tl kuivattua tilliä
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa
Pinnalle:
4 rkl juustoraastetta
Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot, lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Pilko lohi paloiksi, silppua sipuli ja puolilta kirsikkatomaatit. Levitä sipulisilppu ja lohenpalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja levitä piirakalle, painele kirsikkatomaatit täytteeseen ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Paista piirakkaa vielä 20 minuuttia.
2dl kermaa
1 dl maitoa
2 tl kuivattua tilliä
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa
Pinnalle:
4 rkl juustoraastetta
Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot, lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Pilko lohi paloiksi, silppua sipuli ja puolilta kirsikkatomaatit. Levitä sipulisilppu ja lohenpalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja levitä piirakalle, painele kirsikkatomaatit täytteeseen ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Paista piirakkaa vielä 20 minuuttia.
Lohipiirakka on kyllä aina hyvä suolainen,👍
VastaaPoistaTosi on!
PoistaVarmasti hyvää! Leppoisaa äitienpäivä iltaa❤️
VastaaPoistaOli kyllä! :) Mukavaa viikkoa!
PoistaVarmasti tosi herkullista :) Mukavaa äitienpäivän iltaa sinulle <3
VastaaPoistaKyllä vain! :) Kiitos, mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! :)
PoistaLohipiiras on yksi parhaista piirakoista!
VastaaPoistaOon ihan samaa mieltä! :)
PoistaJoskus savustettu kala ei ole oikein maullaan, mutta hyvin olit pelastanut kalan kanoilta :) Meillä tehdään savustetusta kalasta pastakastiketta: punasipulia, aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna öljyssä ja kermaa.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, täytyypä joskus kokeilla kalasta pastakastiketta! 👍
Poista