torstai 25. heinäkuuta 2019

Mustikkapiirakka

Mustikka on ehdottomasti yksi parhaista marjoista ja mustikkapiirakka luonnollisesti yksi parhaista piirakoista. Mun tulee tehtyä mustikkapiirakka lähes aina samalla, äidiltä saadulla ohjeella.. Mutta joskus on kiva kokeilla muitakin ja tänään mustikkareissun päätteeksi testiin pääsi Valkoisen talon mustikkapiirakka. Ohje on niin helppo, että ajattelin lastenkin voivan leipoa tätä. Puolelle pellille laitoin myös kermaviiliseoksen, mutta seos olisi hyvin riittänyt vaikka koko piirakkaan. Ja ilman kermaviiliseostakin piirakka oli hyvää!
Mustikkapiirakka
pellillinen

4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta

Päälle reilusti mustikoita
(tai muita marjoja/hedelmiä)

Kermaviiliseos

1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

-Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
-Sulata voi, lisää maito ja kiehauta seos.
-Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhot ja leivinjauhe sekä voi-maitoseos kevyesti vatkaten.
-Levitä taikina uunipellille, ripottele päälle reilusti mustikoita (ja halutessasi myös kermaviiliseos). Paista uunissa 20 minuuttia.



12 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että tykkäsitte piirakasta 👍 Joskus vois itsekin kokeilla kermaviiliä rahkan tilalta 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain hyvästä ohjeesta! :) Siinä mun vakiohjeessa mustikkapiirakkaan tulee kermaviiliä ja sitä sattui kaapissa olemaan niin sitä sitten.. Rahka on toinen hyvä, samantyyppinen vaihtoehto..

      Poista
  2. Mustikka on yksi minunkin suosikeista, herkkujen herkku!

    VastaaPoista
  3. Tämäpä on aivan uusi tapa, että voi ja maito kiehautetaan. Tuokin on muuten hyvä idea laittaa puolelle pellille kermaviili, niin saavat maistajat valita kummalta puolen peltiä syövät. Löytyy jokaisen makuun sopiva pala :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus joissakin ohjeissa tehdään näin. En oikein tiedä mikä siinä on se idea, kun joskus oon laittanut kiehauttamattakin eikä lopputuloksesta kuitenkaan ole huomannut eroa.. Totta, ja näin sitä täytettä saa reilummin, kun koko pellin annoksen laittaa vain puolikkaaseen peltiin.. 😉

      Poista
  4. Minäkin tykkään kovasti mustikkapiiraista. Onkin välillä kiva kokeilla jotain uutta reseptiä. Kiitos siis ohjeesta :)

    VastaaPoista
  5. Nyt onkin mustikkapiirakan luvattu aika ja on kyllä kiva kokeilla uusia ohjeita. Helppoja ohjeita varsinkin! ;)

    Tuliko muuten se arpajaisvoitto perille? <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän huonosti on täällä päin mustikkaa löytynyt, on täytynyt ihan autolla lähteä kauemmaksi..

      Arpavoitto tuli kyllä perille, kiitokset! ❤️ :)

      Poista
  6. Muutama reissu mustikkametsään on tehty, mutta ei löydy kerralla kovin isoja määriä tänä vuonna. Suopursujen seassa on isoimmat marjat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla vähän joka puolella näin.. Onneksi on löytynyt edes vähän kerrallaan. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..