Joululta jäi jonkin verran juustoja ja päätin kokeilla tehdä kinkkuhyrriä kun niihin saisi hukattua edes osan juustoista. Näistä tuli niin hyviä, että taidanpa ostaa vielä lisää torttutaikinalevyjä ja tehdä hyrriä lopuistakin juustoista.. Osassa on raastettua cheddaria, osassa pestolla maustettua goudaa. Molempi parempi.
Kinkkuhyrrät n. 24-30 kpl
1 pkt (500 g) torttutaikinalevyjä
200 g tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
200 g kinkkukuutioita
1 kpl punainen paprika
3 dl juustoraastetta
sinihomejuustoa
1 kananmuna voiteluun
Ota torttutaikinalevyt sulamaan. Kauli sulaneet levyt ohuemmiksi. Levitä levyille tuorejuustoa, ripottele päälle kinkkukuutiot, paprikat ja juustoraaste ja rullaa levy pitkittäin rullaksi. Leikkaa rullasta 1-2 cm levyisiä kiekkoja, asettele pellille leivinpaperin päälle tai muffinipellin koloihin. Voitele kananmunalla. Paista hyrriä 225 sateisessa uunissa 15-20 minuuttia. Minä tein aika paksuja rullia ja paistoin hieman ylikin 20 minuuttia..
Pysyvät hyvin kasassa tuolla systeemillä. Olisi myös nopea vierasvara (jos kävisi vieraita...ehkä joskus sitten)
VastaaPoistaJep.. pelkiltään pellillä tahtoo kierteet aueta..
PoistaHyvä hävikkiruokavinkki. Minä laitan joskus makaronilaatikkoon juustojen jämiä.
VastaaPoistaJuustoja voi kyllä laittaa moneen ruokaan! 👍
Poista