sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Mangohyydykekakku


Saunailtaan vuokramökille tein mangohyydykekakkua. Kun tarkoitus oli saada kaapista pian vanhenevat aineet pois, tämän ohje on monesta eri ohjeesta sovellettu.. Hyvää tuli, ainakin minusta!! :) Marsipaaninarsissit löytyi kaapin kätköistä, jotain viime keväisiä harjoitelmia.. Ja spritsaukset taas epäonnistui, tiedä mikä siinä on kun ei käsi tottele niin kuin haluaisi!! Tein kakun 24 cm irtopohjavuokaan, ja siitä tuli aika korkea.. Pienempään vuokaan ei olisi kiilteen kanssa mahtunutkaan..

 


 

pohja:

200 g kaurakeksejä

75 g voita

 

täyte:

6 liivatelehteä

2 1/2 dl Flora Vispiä

2 1/2 Flora Vanillaa

125 g maitorahkaa (maustamaton)

200 g tuorejuustoa (maustamaton)

375 g mangososetta (= 3 prk Pilttiä)

1/2 dl sokeria

3 rkl vettä

 

kiille:

375 g mangososetta

3 liivatetta

2 rkl vettä

 

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuorattuun (24-26cm)irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi ja Flora Vanilla, yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon myös rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kun täyte on kunnolla hyytynyt, tee kiille. Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan (5 min). Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..