sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Runebergin tortut


Runebergin torttuja mtv3:n sivuilta löytyneellä reseptillä, vähän muokattuna kyllä.. Niksi-pirkasta luin vinkin, että piparkakkumurujen tilalle voisi raastaa pakastettua piparkakkutaikinaa. Niinpä kokeilin tätä vinkkiä piparkakkujen puuttuessa, ja ihan mukavasti onnistui näinkin.. Sitä en tiedä, johtuiko tästä vai mistä, mutta tortut ei oikein kohonneet, vaan jäivät keskeltä kuopalle vaikka ihan kypsiä olivatkin.. Kostutusliemen jätin kokonaan pois mikä alkuperäisessä ohjeessa oli, eivätkä mielestäni olleet ollenkaan kuivia.. Käytin valmista sokerikuorrutetta, sitä kun oli jäänyt joulupipareiden koristeluista yli..

 


 

Runebergin tortut 24 kpl (muffinivuokiin)

 

200 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl mantelijauhetta

2 dl piparkakkumuruja (tai raastettua pakaste-piparkakkutaikinaa)

2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl jauhettua kardemummaa

1 dl kermaa (tai maitoa)

 

kostutusliemi:

2 dl vettä

1/2 dl sokeria

4 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa karvasmanteliuutetta

 

sokerikuorrute:

1 dl tomusokeria

1/2 - 1 rkl vettä tai sitruunamehua

 

lisäksi:

vadelmahilloa

 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi kerma. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 13-15 minuuttia, kunnes ovat pinnaltaan kauniin ruskeita. (Jos teet kostutusliemen, kiehauta vesi ja sokeri, lisää mantelilikööri. Sivele tortut heti paistamisen jälkeen kostutusliemellä.) Anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja vesi tai sitruunamehu keskenään, lisää nestettä ainoastaan sen verran että saat notkeaa sokerikuorrutetta. Laita jokaisen muffinin keskelle nokare vadelmahilloa ja pursota sokerikuorrutetta renkaaksi hillon ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..