sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Rusinapullapitkoja



Minulta pyydettiin erääseen tilaisuuteen pullaa tai muuta vastaavaa.. Uskaltauduin kokeilemaan pitkojen tekoa, vaikka en ole koskaan ennen onnistunut tavallisissa letitetyissä pitkoissa.. En jaksanut alkaa ottamaan vaihekuvia, mutta ohjeen neljällä letittämiseen löysin Nooran vanhasta blogista, täältä. Ensimmäistä kertaa eläissäni sain pitkoista IHAN hyviä.. =)


 




 


6 pitkoa


 


1 litra maitoa


100 g tuorehiivaa


2 kananmunaa


4 dl sokeria


4 tl kardemummaa


2 tl suolaa


3 dl rusinoita


300 g voita


n. 30 dl vehnäjauhoja


 


voiteluun kananmunaa


 


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää vispilällä sekoittaen munat, sokeri, suola, kardemumma ja rusinat sekä vehnäjauhoja vähitellen. Kun vispilällä ei enää pysty sekoittaa, ota käsi avuksi. Vaivaa taikinaan huoneenlämpöinen voi ja loput vehnäjauhot. Kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Jaa taikina kuuteen yhtä suureen osaan ja leivo niistä kuusi pitkoa. Jaa jokainen taikinapala vielä kolmeen tai neljään palaan ja letitä pitkoiksi joko kolmella tai neljällä säikeellä. Kohota vielä puolisen tuntia pellillä leivinliinan alla, voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoja uunin alaosassa 200 asteessa 15-20 minuuttia.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..