torstai 20. syyskuuta 2012
Raparperipiirakka
Nyt yritän ryhdistäytyä ja saada näitä vanhoja päivityksiä laitettua tänne.. Sikäli mikäli vielä muistan kuvista, mikä resepti kulloinkin on ollut testattavana... :) Tässä alkukesästä kokeiltu raparperipiirakka, ohje löytyy täältä..
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
500 g raparperia
2 tl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
1 rkl kanelia
Muruseos:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit n. 2 cm paloiksi. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita perunajauhot, kaneli ja sokeri keskenään ja kääntele raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
Nypi rasva, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperipalojen päälle.
Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..