keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Suklainen juustokakku

Tämän juustokakun resepti on roikkunut jääkaappimme ovessa jo tovin jos toisenkin odottamassa testiin pääsyä. Nyt se hetki koitti. Olin toissa iltana ystäväni luona saunomassa, ja vein kakun sinne mennessäni. Loput, mikä ei siellä kulunut, toin sitten kotiin takaisin ja syötiin lasten kanssa seuraavana päivänä. Lapset ei oikein kakusta tykänneet, mutta söivät mansikat ja kerman päältä kyllä! Reseptin nimi tuossa Yhteishyvän huhtikuun numerosta repäistyssä lapussa on "Samettinen suklaajuustokakku". Minä kuitenkin miellän "samettisen" johonkin aivan muunlaiseen koostumukseen, mutta tuhtia tämä kyllä on!
 


 
Suklaajuustokakku
 
pohja:                                                      
18 kpl Domino Original -keksejä
2 rkl voita sulatettuna
 
täyte:                                                         
600 g Philadelphia Original -tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g  70% tummaa suklaata sulatettuna
3 kananmunaa
 
koristeluun:                                            
2 dl kermavaahtoa
tuoreita marjoja tai hedelmiä
 
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa Domino-keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele keksiseos irtopohjavuoan (halk. 22-24 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
 
Sulata suklaa varovasti. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää suklaasula ja kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Kaada seos pohjan päälle.
 
Paista noin tunti, kunnes kakku on kypsä. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä. Jäähdytä hyvin, mielellään noin 4 tuntia, ennen vuoan irrottamista, koristelua ja tarjoilua. Koristele kermavaahdolla sekä marjoilla tai hedelmänpaloilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..