perjantai 31. lokakuuta 2014

Keitto vai kepponen?

Tällä kertaa molemmat, kiitos! :) Halusin kokeilla tehdä kurpitsasta keittoa. Varmuuden vuoksi laitoin kuitenkin sekaan myös perunaa ja melko hyvin lapset tätä söivät.. Ehkä osuutta asiaan oli vähän erikoisemmalla "kattilalla", sillä sosekeitot eivät tavallisesti meillä oikein uppoa.. Jos haluaa käyttää kaiken mitä kurpitsasta vain irtoaa mutta tarjota silti keiton "kurpitsakattilasta", suosittelen ostamaan kaksi kurpitsaa! Täkäläisissä kaupoissa ei ollut kuin tämä yksi ja ainoa kurpitsa joten siihen oli tyytyminen.. Kaivoin siis kurpitsan sisuksista niin paljon kuin vain puukon, veitsen ja jäätelökauhan kanssa pystyin saamaan - leikkaamatta kurpitsaa kuitenkaan liian ohueksi..
 

 
Kurpitsainen kasvissosekeitto

1 pieni sipuli
1 rkl rypsiöljyä
500 g kuoretonta, kuutioitua kurpitsaa
500 g perunaa
7 dl vettä
1 ½ kasvisliemikuutiota
2 dl ruokakermaa
 (mustapippuria)
 
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua kattilassa tilkassa öljyä, lisää kurpitsakuutiot ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja pieniksi kuutioidut perunat. Keitä kunnes kurpitsa ja peruna on kypsää (15-20 min). Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää ruokakerma ja anna keiton kiehahtaa. Mausta halutessasi vielä ripauksella mustapippuria.
 
***
Kun keitto on syöty, voi kurpitsalla vielä vähän "keppostellakin"! Vaikkapa kurpitsalyhdyn muodossa. Itse en kyllä yhtään perusta koko Halloweenista, mutta tokaluokkalainen halusi tehdä kurpitsalyhdyn. Poika itse piirsi ja leikkasi kurpitsalle silmät ja suun - ja tämmöinen siitä tuli..

2 kommenttia:

  1. Olet sinä kekseliäs :) Mahtava kattila!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihan oma keksintö kuitenkaan - näitä kattiloita olen nähnyt monesti reseptilehtisissä ym niin että jostakin sellaisesta idea lähtöisin on! :) Kiitos Kanneli!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..