perjantai 10. lokakuuta 2014

Vaatteita siskon lapsille

Kyllästyin blogin synkkään ilmeeseen joten kokeilenpa nyt tälläistä ulkoasua.. Mitä pidät?

Sitten itse asiaan.. Sain oikein mieluisan tehtävän kun siskoni pyysi tekemään muutamia vaatteita lapsilleen.. Hän lähetti kankaat minulle ja vaatteet olis nyt valmiina täällä.. Tosin kankaita jäi vielä sen verran, että saan niistä tehtyä vielä molemmille lapsille jotakin.. Mutta nämä pyydetyt on nyt tässä.. (Ainiin, paitsi yksi puuvillakangas on vielä kokonaan saksimatta mutta luultavasti tiedän jo mitä siitä tulee..)
 
Tytölle ihanasta Hello Kitty trikoosta tunika/mekko ja yksivärisestä vaaleanpunaisesta "ruttuleggarit". Tunikan kanttaukset on samaa trikoota kuin housut. Molemmat on kokoa 98cm, ja kumpainenkin kaava löytyy Ottobren numerosta 1/2014.
 


 
Kaavat: Ottobre 1/2014
"Princess Owl" tunika kavennettuna ja pidennettynä 98 cm 
"Green Lines" ruttuleggingsit 98 cm
 
Pojan settiin tein bodyn ja trikoohousut. Bodyn kuosi on niin ihanaa, että melkein jo tilasin sitä itsellekin mutta maltoin kuitenkin mieleni.. :) Bodyn neppareitten kanssa oli niin paljon ongelmia matkassa mukana että melkein itku pääsi. Lopulta sain kuitenkin nepparit paikoilleen ja toivon todellakin että ne myös pysyy siinä!!! Näihin tein kanttaukset ja lahkeensuut resorista. Löytyi omista kangaslaatikoista sattumalta täysin saman väristä.. Tämä setti on kokoa 86 cm.
 


Kaavat: Ottobre 4/2014
"Sausage Dog" body 86 cm
"Straight Stripes" trikoohousut 86 cm
 
Nyt vain kokoamaan noista jäljelle jääneistä paloista jonkinlaista palapeliä.. Mukavaa! :)


10 kommenttia:

  1. Parempi tämä uusi blogin ilme..helpompi lukea teksti ja kuvatki jotenki selvempiä ;) ? Hienoja ompeluksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Jotenkin tykästyin silloin siihen ruskeaan pohjaan, mutta nyt viime aikoina alkanut tuntua liian synkältä.. Vaikka ruskea silti on edelleen lempivärejäni, niin kyllä tämä on parempi! :) Kiitos kommentista!

      Poista
  2. Ihanat setit! Bodyn kuosi on kyllä hauska. Neppareita tulee aika harvoin käytettyä, kun ne tuntuvat jotenkin työläältä laittaa. Blogin ilme on ihanan raikas, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bodyn kuosi oli siitäkin kiva, ettei tarvinnut yhtään miettiä mitään kohdistuksia tms.. Haaveilen löytäväni jostakin nepparipihdit sillä kyllä ne nepparit on todella työläitä laittaa ilman kunnollisia välineitä. Kiva että tykkäät uudesta ilmeestä! Kiitos Hanna Mi! :)

      Poista
  3. Raikkaat setit olet ommellut:) Ruttuleggarit näyttävät kyllä tosi kivoilta. Meinasin tyttäreni leggareihin kokeilla ruttusysteemiä, mutta teinkin sitten ylipitkät lahkeet ja nyt ne sitten ruttaantuvat itsestään :) Valoisalta näyttää blogin ilme, hyvältä näyttää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylipitkillä lahkeilla saakin varmasti samanlaisen ilmeen pöksyille. Ajattelin kuitenkin että noin pienellä tyypillä on ehkä käytännöllisempi kun on kuminauhalla poimutettu.. Valoisuutta tähän aikaan vuodesta tarvitaankin! :) Kiitos Kanneli!

      Poista
  4. Tosi kivoja settejä olet ommellut! Ja todella siisti työnjälki, arvostan. =)
    Munkin tekisi mieli jotakin ommella.... silloin kun vanhimmat lapset oli pieniä, ompelin heille melkein kaikki vaatteet. Taidot voi olla kylläkin hyvinkin ruosteessa. ;)
    Mistä ostat kankaita? Täällä kun tuo ainokainen kangaskauppakin lopetti toimintansa, on melkeinpä netin varassa sitten noiden kankaiden kanssa.

    Hanna, keittiöstä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkinverran ostan kankaita Eurokankaasta tai toisesta lähimmästä, Porin VT-tukusta, mutta kivoimmat lastenkankaat olen joutunut tilaamaan. Ihan vain yksi pettymys on tainnut tulla noiden tilattujen kankaiden kanssa, ekoja kertoja tilatessa kun ei kankaiden materiaalit sanoneet minulle vielä mitään.. Mm. näistä olen tilaillut: kankaita.com, kangastukku.com, kauppa.ompelunihanuus.fi, ainola.eu.. Ja googlaamallahan löytää lukemattomia nettikangaskauppoja. Kyllä ne ruosteet pian karisee ja taidot karttuu taas kun alkuun pääset! :) Kiitos Hanna!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..