keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Gluteeniton, maidoton ja munaton täytekakku

Minun kotiväkeä oli viikonloppuna käymässä ja pienesti juhlittiin kahden lapsemme synttäreitä. Yhdelle vieraalle piti olla gluteenitonta, toiselle munatonta ja maidotonta.. Tein tarjoamiset kaikille sopivaksi joten pelkkää -tonta tuli.. Kakkupohjasta tuli aika matala, mutta se riitti koolla olleelle pikkuporukalle oikein hyvin. Maku ei tietenkään vetänyt vertoja normi täytekakulle, mutta ihan syötävää oli sekä kakku että muffinssit. Muffinsseja oli kanssani tekemässä toinen synttärisankareista ja niistä tehtiin minimuffinsseja.. Täytekakun kuorruttamisesta jäi hieman soijavispiä yli joten sulatin vähän suklaata joukkoon ja muffinssit saivat suklaisen kuorrutteen.

Täytekakkupohja
(ohje täältä kaksinkertaisena)

5 dl gluteenittomia jauhoja
6rkl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 lusikankärjellistä vaniljaa
ripaus suolaa
4 dl kauramaitoa
2 rkl öljyä

Täyte ja kuorrute

mansikkahilloa
1 prk Alpron vaahtoutuvaa soijavispiä
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kauramaito ja öljy ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada voideltuun ja jauhotettuun 24 cm irtopohjavuokaan, paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja halkaise se kahteen osaan. Kostuta pohja, levitä mansikkahilloa ja vaahdotettua soijavispiä. Nosta toinen pohja päälle ja kostuta. Levitä loput soijavispistä kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Muffinien ohje on julkaistu blogissani jo aiemmin, löytyy täältä.

6 kommenttia:

  1. Hyviltä näyttää herkut! Tuollainen -tonta leivonta onkin haasteellista. Minulla jo pelkät gluteenittomat lässähtää aina:) Onnitteluja sinne sankareille ja Mukavaa juhannusviikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hyvää juhannusta myös sinulle! ❤

      Poista
  2. Järkevää on yhdistää nuo -tonta asiat samaan! Mutta välillä toki haastavaakin!

    Juhannuksen iloa!💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Iloista juhannusta Sinullekin! :) ❤

      Poista
  3. Ai että hyvännäköisiä herkkuja. Itse olen tottunut gluteenittomaan ja se onkin aika näppärä nykyään valmistaa. 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Gluteenitonta onkin helppo valmistaa, ja monesti ne ovatkin jopa parempaa kuin tavisleipomukset.. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..