Näidenkin pikkuleipien ohje on uusimmasta Maku-lehdestä (6/2010). Ohje oli helpon ja mielenkiintoisen kuuloinen, joten ei kun testailemaan.. Ja hyviäkin näistä tuli, piti äkkiä lykätä piparit pakkaseen jotta säästyvät!! :)
noin 70 kpl
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 pkt (2 pss) vaniljakastikeaineksia
pinnalle
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä kelmulla peitettynä jääkaapissa noin puoli tuntia. Kauli taikinasta 3-4 mm paksuinen levy. Ota taikinasta piparimuoteilla pikkuleipiä. Sekoita kaneli ja sokeri matalalla lautasella. Paina jokaisen pikkuleivän yläpuoli seokseen. Paista leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa 10-12 minuuttia.
Vinkki: Pienet muotit ja metallilasta helpottavat murenevaisen taikinan työstöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..